Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τέλεια τυρόπιτα μόνο με δύο υλικά!

Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή!

16 Σεπτεμβρίου 2019 18:00
Τέλεια τυρόπιτα μόνο με δύο υλικά!

Η τυρόπιτα είναι η νούμερο ένα επιλογή από τις πίτες. Μπορούμε να τη φάμε από το πρωί ως το βράδυ. Διαβάστε όμως εδώ την συνταγή για την τυρόπιτα με δυο υλικά!

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. τριμμένη φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Απλώνουμε παντού το τυρί.

Κάνουμε ένα σφιχτό ρολό τυλίγοντας κατά πλάτος. το ρολό από τις άκρες και το τρίβουμε 5 φορές το λιγότερο και όσο παραπάνω χρειαστεί για να γίνει λεπτό το στριφτό πλέον ρολό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.

Εύκολο και γρήγορο σουφλέ που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Εύκολο και γρήγορο σουφλέ που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά αφού τα περισσότερα λατρεύουν τις πατάτες! Η συνταγή που θα λατρέψετε! Εύκολη και απολαυστική σοκολατένια λάβα για δύο!

Υλικά

• 3 μεγάλες πατάτες
• 7-8 φέτες μπέικον
• 1 κρέμα γάλακτος
• 250γρ τυρί κίτρινο τριμμένο (της αρεσκείας σας)
• 1 αυγό
• αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν.. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες τις σουρώνετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσετε να τις καθαρίσετε και να τις κόψετε. Τις κόβετε σε κύβους τις αλατοπιπερώνετε και τις απλώνετε σε ένα πυρέξ, προσθέτετε και το μπέικον κομμένο σε κομμάτια.Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αυγό, τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα μίγμα,περιχύνετε με αυτό τις πατάτες. Πασπαλίζετε με το τυρί το σκεπαζετε με αλουμινοχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και βγάζετε το αλουμινόχαρτο. Συνεχιζετε το ψήσιμο για αλλά 10 λεπτά περίπου η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το τυράκι.

Υπάρχει κιμαδόπιτα μόνο με 3 υλικά!

Απλά υλικά, πλούσια γέυση. Μια συνταγή για εσάς που αγαπάτε τις πίτες αλλά ακόμη και για εσάς που δεν έχετε ξαναφτιάξει!

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
800 γρ κρεμμύδια, ξερά
750 γρ κιμά μοσχαρίσιος
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο (αν θέλετε)

Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε τέταρτα.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό ώστε να καλυφθούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε και το κιμά να τσιγαριστεί και αλατοπιπερώνουμε
Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε 3-4 φύλλα και λαδώνουμε καθώς τα στρώνουμε.
Βάζουμε την γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με 3-4 ακόμα φύλλα.
Όσο φύλλο περισσεύει στα πλαινά το γυρνάμε προς τα μέσα φτιάχνοντας κόθρο.
Ψήνουμε στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Η πιο τραγανή κιμαδόπιτα!

Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις την πιο νόστιμη συνταγή για τραγανή κιμαδόπιτα που θα γλείφουν όλοι το πιάτο τους; Τι κάθεσαι διάβασε ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται και ξεκίνα να την φτιάχνεις!

Σου βρήκαμε ποιο θα είναι το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα σήμερα!

Όταν φτιάχνετε πίτες πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα υλικά που βάζετε μέσα γιατί αυτά θα απογειώσουν την γεύση της πίτας σας!

Υλικά:

1 κιλό κιμά

2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

αλάτι

πιπέρι

1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη

1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά σας με τις 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει και συνεχίστε το τσιγάρισμα.

Μόλις το κρεμμύδι σας καραμελώσει, προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές που θα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια (καρέ). Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σας.

Σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει πρώτα καλά, στρώστε το πρώτο φύλλο. Λαδώστε το με το πινέλο και βάλτε από πάνω ακόμη ένα φύλλο. Λαδώστε το και αυτό με το πινέλο και βάλτε το ξανά από πάνω, μέχρι να δημιουργήσετε έναν πάτο με τρία φύλλα.

Έπειτα βάλτε από πάνω λίγο από τον κιμά που έχετε μαγειρέψει. Βάλτε από πάνω ένα φύλλο και μετά ξανά κιμά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση του κιμά που έχετε φτιάξει (εναλλάξ φύλλο κρούστας και κιμάς).

Τέλος, από πάνω θα καλύψετε πάλι με 3 φύλλα κρούστας, τα οποία εναλλάξ θα λαδώσετε.

Το τελευταίο φύλλο (αυτό που θα βρίσκεται και από την επάνω μεριά του ταψιού) θα το λαδώσετε λίγο περισσότερο.

Ψήστε στον αέρα του φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε κομμάτια και απολαύστε την!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share