Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα; Ότι πρέπει για τα κρύα φθινοπωρινά απογεύματα!

Τώρα που ο καιρός αλλάζει είναι η καλύτερη συνταγή!

16 Σεπτεμβρίου 2019 12:48
Πώς θα φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα; Ότι πρέπει για τα κρύα φθινοπωρινά απογεύματα!

Μια ζεστή σοκολάτα ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε κάνει να νιώθεις αληθινή ζεστασιά μέσα σου γιατί σου θυμίζει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια. Τώρα βέβαια θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη, σαν αυτή που πίνουν στη Ρώμη και στο Παρίσι, γιατί τότε κακάο πίναμε και λέγαμε πως είναι σοκολάτα. Την συνταγή αυτή θα την λατρέψετε! Δείτε ακόμα: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά:

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Συνταγή σοκολάτα

σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας 100 γρ.

ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε

1 ξύλο κανέλας

Πώς θα την ετοιμάσουμε

Σε μια κατσαρόλα και πάνω σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσέξτε μην τα βράσετε!

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτα μέσα στο μείγμα που ζεσταίνεται στη φωτιά και ν΄ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, για να λιώσει σωστά και ομοιόμορφα, κι έπειτα να την αναμίξετε με το γάλα.

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και σερβίρετε με ένα ξυλαράκι κανέλας στην κούπα

Συνδυάστε την υπέροχη ζεστή σας σοκολάτα με μπισκότα ή μαρσμέλοους κι απολαύστε την!

Μια ζεστή σοκολάτα ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε κάνει να νιώθεις αληθινή ζεστασιά μέσα σου γιατί σου θυμίζει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια. Τώρα βέβαια θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη, σαν αυτή που πίνουν στη Ρώμη και στο Παρίσι, γιατί τότε κακάο πίναμε και λέγαμε πως είναι σοκολάτα. Για να δούμε τη συνταγή της τέλειας ζεστής σοκολάτας!

Τι θα χρειαστούμε

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας 100 γρ.

ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε

1 ξύλο κανέλας

Πώς θα την ετοιμάσουμε

Σε μια κατσαρόλα και πάνω σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσέξτε μην τα βράσετε!

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτα μέσα στο μείγμα που ζεσταίνεται στη φωτιά και ν΄ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, για να λιώσει σωστά και ομοιόμορφα, κι έπειτα να την αναμίξετε με το γάλα.

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και σερβίρετε με ένα ξυλαράκι κανέλας στην κούπα

Συνδυάστε την υπέροχη ζεστή σας σοκολάτα με μπισκότα ή μαρσμέλοους κι απολαύστε την!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια σε 10 λεπτά (video)

Γλυκό καρύδια σοκολάτα

Ένα υπέροχο, υγιεινό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό με χουρμάδες και καρύδια με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Μια πολύ εύκολη, με 2 κινήσεις συνταγή, για αρχάριους, για ένα τέλειο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με μια φανταστική κολλώδη υφή και απίστευτη γεύση, που σίγουρα θα απολαύσετε από τη πρώτη μπουκιά. Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση με χουρμάδες και καρύδια:

400 γρ. (2½ φλ.) χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους

150 γρ. (1½ φλ.) καρύδια

60 γρ. (1/2 φλ.) σκόνη κακάο

20 γρ. (2 κ.σ.) νιφάδες κακάο ή 1 κ.σ. σκόνη κακάο (προαιρετικά)

1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο [*]

1 πρέζα αλάτι

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 30 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
  • 80 γρ. (1/4 φλ.) μέλι ή αγαύη σε σιρόπι
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) λάδι καρύδας, λιωμένο [*]
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, δηλαδή: τα καρύδια, τους χουρμάδες, το κακάο σε σκόνη, (τις νιφάδες κακάου προαιρετικά) το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γίνουν μια πηχτή μάζα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20εκ. το οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος, (φροντίστε να εξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα) και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη, δηλαδή: το κακάο σε σκόνη, το μέλι ή σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Το ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης πάνω από το μείγμα βάσης. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αν δεν έχετε λάδι καρύδας στο σπίτι δεν χρειάζεται. Δίνει βέβαια μια έξτρα γεύση και υφή αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπορέλαιο, ή βούτυρο λιωμένο ή απλώς με νερό.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share