Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Τέλειες!

16 Σεπτεμβρίου 2019 09:31
Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε… γλυτώσει από τα περιττά λίπη!…

Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη!

Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές… Πανεύκολες τραγανές πατάτες φούρνου λεμονάτες!

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

undefined

-Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

-Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Σπαγγέτι με σκόρδο και μελιτζάνες!

Σπαγγέτι με την έντονη γεύση του σκόρδου, για τους λάτρεις του σκόρδου, τη νοστιμιά της μελιτζάνας και τη φανταστική σάλτσα ντομάτας με το βασιλικό της, κάνει αυτή τη μακαρονάδα υπέροχη.

Απολαύστε τη συνταγή σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Βέβαια, σας έχουμε και νηστίσιμα γλυκά! 3 υπέροχες και νηστίσιμες συνταγές για γλυκά με ελάχιστα υλικά...

Υλικά συνταγής
500 γρ. σπαγγέτι
2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες, ή 1 μεγάλη φλάσκα κομμένη σε κύβους
5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
100 ml ντοματοχυμό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

συνταγή για μακαρόνια

Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε μέτριους κύβους ή ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20 λ να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

Θέλετε να χάσετε κιλά και το έχετε "ρίξει" στις σαλάτες; Φτιάξτε αρωματικές φακές σαλάτα με μελιτζάνες και δεντρολίβανο!

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, 3-4 λ λιγότερο (ανάλογα πόσο αλ” τέντε τα προτιμάτε) από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, μέχρι να κάνουν κρούστα χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι γίνει διάφανο.
Προσθέτετε, το σκόρδο, το “μαραίνετε” ανακατεύοντας για ½ λ (προσοχή να μην μαυρίσει) και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, ½ φλ. τσαριού ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών) και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να “δέσει” ελαφρώς.
Δέκα περίπου λεπτά πριν γίνει η σάλτσα προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις βράζετε 5 λ με τη σάλτσα. Αν έχει πήξει η σάλτα προσθέστε σταδιακά λίγο από το νερό που κρατήσατε από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια σας, ώστε να έχει υγρά η σάλτσα και να καλυφθούν τα μακαρόνια που θα προσθέσετε στη σάλτσα.
Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για 4-5 λ για να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν δεν νηστεύετε με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share