Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύκολο παγωτό σάντουιτς, να το φας με την μία, έτοιμο σε 20 λεπτά

Δείτε το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό

12 Σεπτεμβρίου 2019 10:17
Εύκολο παγωτό σάντουιτς, να το φας με την μία, έτοιμο σε 20 λεπτά

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr την συνταγή για το γλυκό της ημέρας!

ΥΛΙΚΑ

1 βανιλετα
1 φακελάκι τρούφα
1 morfat τενεκεδενιο κουτακι
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνου μικρο
1 κουβερτούρα 125gr
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος

Με την ευκαιρία διαβάστε ακόμα στο Athensmagazine.gr: Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.
Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.

Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του ταπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.

Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.

Αφού έχει παγώσει το πρώτο μίγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
Κατάψυξη και ετοιμο για απόλαυση

Φτιάξε μόνος σου την πιο τέλεια σάλτσα πέστο για τα μακαρόνια!

Γιατί να αγοράσεις τη σάλτσα πέστο όταν μπορείς να τη φτιάξεις μόνος σε με απλά υλικά; Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα πέστο; Παρακάτω θα δεις τη συνταγή!
Η σάλτσα πέστο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα μακαρόνια μας και από τη στιγμή που μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας θα το κάνουμε! Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα πέστο μόνος σου; Λίγο βασιλικό, λίγο λάδι, σκόρδο…απλά υλικά!

Τι θα χρειαστείς για τη σάλτσα πέστο
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένα
Αλάτι και Πιπέρι για γεύση

Για τα μακαρόνια

800 γραμμάρια μακαρόνια “φιογκάκια”
1 φλιτζάνι ντοματίνια
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
225 γραμμάρια mozzarella
Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα πέστο με τα μακαρόνια;
Συνταγή
Προσθέτουμε το βασιλικό, το λάδι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ.
Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνουν ένα ομαλό μείγμα.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύφμωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τη mozzarella στα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα πέστο. Και απολαμβάνουμε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share