Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια με καλαμάρι και πέστο βασιλικού!

Πεντανόστιμο|!

12 Σεπτεμβρίου 2019 10:05
Μακαρόνια με καλαμάρι και πέστο βασιλικού!

Μακαρόνια με καλαμάρια και πέστο βασιλικού. Ένα υπέροχο, πιάτο με εξαιρετική γεύση, που θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα νοστιμότατο πιάτο, ιδανικό για τους λάτρεις των θαλασσινών αλλά και για τους λάτρεις των συνδυασμών των γεύσεων. Η προετοιμασία του πιάτου είναι πολύ απλή, δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο και θα τη σερβίρετε τόσο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας, όσο και στο επίσημο με τους καλεσμένους σας που σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε. Λατρεύετε τις συνταγές με ζυμαρικά; Δείτε εδώ τη συνταγή για ένα υπέροχο σουφλέ!

Υλικά συνταγής

  • Για τα μακαρόνια με το καλαμάρι
  • 400 γρ. μακαρόνια Νο. 10 ή 6 κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας όπως λιγκουίνι
  • 400 γρ. καλαμάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2-3 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (τσίλι), προαιρετικά
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 150-180 γρ. πέστο βασιλικού έτοιμη εμπορίου (ή φτιάξτε σπιτικό πέστο)
  • Για το πέστο “Αλά Τζενοβέζε”
  • 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. κουκουνάρια (ή 30 γρ. κουκουνάρια + 20 γρ. κάσιους) κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Για το πέστο “Αλά Τζενοβέζε”: Ξεκινάτε τη προετοιμασία του φαγητού με το πέστο, αν βέβαια πρόκειται να φτιάξετε τη δική σας και δεν προμηθευτείτε έτοιμη εμπορίου. Βάζετε στο multi τα κουκουνάρια και τα κάσιους και τα χτυπάτε καλά να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και προαιρετικά τα σκόρδα και συνεχίζετε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά και το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα..

Στο τέλος προσθέτετε τη παρμεζάνα, χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί, δοκιμάζετε και αν απαιτείται διορθώνετε τη γεύση. Αφήνετε το πέστο στη άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Για τα μακαρόνια και τα καλαμάρια: Βάζετε τα μακαρόνια σας να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, 1 λ λιγότερο απ” ότι αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε ½ φλ. από το νερό που τα βράστε και τα στραγγίζετε. Τα μακαρόνια σας υπολογίζετε ότι πρέπει να είναι έτοιμα για να τα στραγγίσετε όταν και τα καλαμαράκια σας θα είναι έτοιμα (πιο κάτω παράγραφος 6) για να τα προσθέσετε καυτά.

Εν τω μεταξύ παράλληλα όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια εσείς, καθαρίζετε τα καλαμάρια σας, τα πλένετε κάτω από μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα κόβετε σε φέτες αφήνοντας ολόκληρα τα πλοκάμια τους αν είναι μικρά αλλιώς τα κόβετε στα δύο. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και μετά τα ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προαιρετικά 1-2 πρέζες τσίλι, ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λ περίπου. Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνετε τα καλαμάρια και τα σοτάρετε για 2 λ ακριβώς.

Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προαιρετικά 1-2 πρέζες τσίλι, ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λ περίπου. Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνετε τα καλαμάρια και τα σοτάρετε για 2 λ ακριβώς.

Φτιάξε μόνος σου την πιο τέλεια σάλτσα πέστο για τα μακαρόνια!

Γιατί να αγοράσεις τη σάλτσα πέστο όταν μπορείς να τη φτιάξεις μόνος σε με απλά υλικά; Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα πέστο; Παρακάτω θα δεις τη συνταγή!
Η σάλτσα πέστο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα μακαρόνια μας και από τη στιγμή που μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας θα το κάνουμε! Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα πέστο μόνος σου; Λίγο βασιλικό, λίγο λάδι, σκόρδο…απλά υλικά!

Τι θα χρειαστείς για τη σάλτσα πέστο
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένα
Αλάτι και Πιπέρι για γεύση

Για τα μακαρόνια

800 γραμμάρια μακαρόνια “φιογκάκια”
1 φλιτζάνι ντοματίνια
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
225 γραμμάρια mozzarella
Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα πέστο με τα μακαρόνια;
Συνταγή
Προσθέτουμε το βασιλικό, το λάδι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ.
Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνουν ένα ομαλό μείγμα.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύφμωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τη mozzarella στα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα πέστο. Και απολαμβάνουμε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share