Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δροσερό γλύκισμα λεμονιού!

Πανεύκολο!

11 Σεπτεμβρίου 2019 14:01
Δροσερό γλύκισμα λεμονιού!

Δροσερό γλύκισμα με υπέροχη κρέμα λεμονιού για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με απαράμιλλη γεύση
και άρωμα. Μια συνταγή για ένα νόστιμο και δροσιστικό, καλοκαιρινό γλυκό. Είστε λάτρης της σοκολάτας; Σας έχουμε Κορμό παγωτού με maltesers!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση:
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός λάιμ ή λεμονιού
  • 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
  • ξύσμα ή λεπτές φλούδες λάιμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)

λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι διαστάσεων βάσης 22 εκ. περίπου.

Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λάιμ ή λεμονιού και χτυπάτε για ακόμα 1 λ. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα, πλέον, βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με φλούδες ή ξύσμα λεμονιού ή λάιμ και το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να κρυώσει καλά.
Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λ, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε γαρνίροντάς της προαιρετικά με σαντιγί.

Μαρμελάδα λεμόνι για να τους καταπλήξετε όλους!

Το καλοκαίρι έφτασε και αν αγαπάτε τις μαρμελάδες και θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική από την συνηθισμένη τότε δείτε αυτή την συνταγή που σας προτείνουμε!

Η μαρμελάδα λεμόνι μπορεί να σας ακούγεται περίεργη αλλά είναι πολύ νόστιμη και δροσιστική! Μπορείτε να την βάλετε και σαν γέμιση σε μια τάρτα!

Συνταγή μαρμελάδα

Υλικά:

ζάχαρη
νερό
τρίφτης χειρός
τουλπάνι ή τούλι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε. Με έναν τρίφτη χειρός ξύνουμε τα λεμόνια και κρατάμε το ξύσμα τους (Μπορούμε να το βάλουμε σε θήκες για παγάκια στην κατάψυξη ή να το αφήσουμε να στεγνώσει και να το φυλάξουμε σε καθαρό βαζάκι στο ψυγείο για επόμενες χρήσεις).

Πλένουμε ξανά τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει μέχρι πάνω. Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και συνεχίζουμε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή μεγάλο μπολ με μαι τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μόλις μπορούμε να τα χειριστούμε, τα κόβουμε στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε όλο τα εσωτερικό τους το οποίο μεταφέρουμε πάνω σε τουλπάνι ή τούλι που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ (το εσωτερικό τους μαζί με τα κουκούτσια θα αποτελέσει πηγή πηκτίνης). Μόλις τελειώσουμε, το δένουμε καλά και το αφήνουμε να μας περιμένει.

Με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φλούδες (σαν σπιρτόξυλα). Ζυγίζουμε τις φλούδες. Εγώ είχα περίπου 1 κιλό φλούδες.

Σε κατσαρόλα βαθιά βάζουμε 500 ml νερό και 1½ κιλό ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε τις φλούδες και το τουλπάνι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντας (απαραίτητο για να πάρουμε διαυγή μαρμελάδα). Μόλις η μαρμελάδα δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά αφαιρούμε το τουλπάνι στύβοντας το και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Άμεσα θα την χρησιμοποιούσα σε μια πάστα φλώρα ή σε μια άλλη τάρτα ή και σε τσιζκέικ. Άνετα μπορεί κάποιος να την φάει κι ως γλυκό - μόλις δοκιμάστηκε από τον επίσημο δοκιμαστή του σπιτιού.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πανεύκολη Τούρτα Λεμόνι!

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι, κρέμα και μπισκότα Πτι Μπερ!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share