Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ!

Λαχταριστό!

11 Σεπτεμβρίου 2019 14:00
Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σε 15 λ!

Μια συνταγή για ένα δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο σοκολάτας, δροσερό, εύγευστο, αφράτο, εύκολο και πολύ – πολύ γρήγορο έτοιμο σε 15 λ.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε και εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Υλικά συνταγής

1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια
1 φάκελος “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα
700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
200 γρ. σαβαγιάρ
25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες

Εκτέλεση συνταγής

Παρασκευάζετε το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια και το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Τα αφήνετε στην άκρη σε 2 διαφορετικά σκεύη μέχρι να τα χρειαστείτε.

Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο. 18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας) και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.

Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.

Ζεσταίνετε 1 κ.σ. μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλ. τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

γλύκισμα με γλάσο

Κορμός με παγωτό καραμέλα, maltesers, μπισκοτένια βάση.

Κορμός με παγωτό καραμέλα, maltesers, μπισκοτένια βάση. Μια εύκολη συνταγή για το απόλυτο επιδόρπιο μετά από το το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο παγωτό καραμέλα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. Maltesers + επιπλέον για γαρνίρισμα
150 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής
Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το παγωτό σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, με διάσταση βάσης 10×20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. Στρώνετε στην επιφάνεια τα maltesers, σε μια στρώση, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μαλακωμένο παγωτό. Το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Στη συνέχεια, θρυμματίζετε σε multi τα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το παγωτό και τα maltesers και το πατάτε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

Βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζετε σε μεταλλική πιατέλα σερβιρίσματος. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. (Προαιρετικά το καλύπτετε με λεπτή στρώση γλάσου ζάχαρης και μετά το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.) [*]

Πριν το σερβίρετε, τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε το κορμό, τον διακοσμείτε με επιπλέον maltesers, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αν προτιμήσετε να το καλύψετε με μια λεπτή στρώση γλάσο ζάχαρης, θα χρειαστείτε 1 ½ ζάχαρη άχνη με 4 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ροδόνερο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού ή ροδόνερο και ανακατεύετε πολύ καλά. Βγάζετε το κορμό παγωτού, τον καλύπτετε με γρήγορες κινήσεις με το γλάσο και τον ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. Συνεχίζετε τη διαδικασία.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share