Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Πανεύκολη τυρόπιτα με σφολιάτα!

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

11 Σεπτεμβρίου 2019 11:25
Πανεύκολη τυρόπιτα με σφολιάτα!

Το Athensmagazine.gr κάθε μέρα σας βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για να έχετε πολλές και διαφορετικές επιλογές! Αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε την πανεύκολη τυρόπιτα με σφολιάτα!

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

undefined

400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (κασέρι - γραβιέρα - ένταμ) τριμμένα
3 αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ. σ. μαργαρίνη για το ταψί
λίγο γάλα εβαπορέ για επάλειψη

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί με την μαργαρίνη και απλώνουμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να ανέβει και στο πλάι του ταψιού. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνουν μια ρευστή κρέμα και τ' ανακατεύουμε με τα τυριά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στην σφολιάτα και σκεπάζουμε με τη δεύτερη. Ενώνουμε τις άκρες για να κολλήσουν. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και απλώνουμε το εβαπορέ σε όλη την επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40' περίπου. Όταν έχει ροδίσει καλά, τότε είναι έτοιμη.

Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Συνταγή

Εδώ σας δίνουμε μια απλή και πανεύκολη συνταγή για μια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο ψημένη σε φόρμα του κέικ. Απλά δοκιμάστε τη! Επίσης σας έχουμε και σπανακόπιτα χωρίς φύλλο στο ταψί!

Η σπανακόπιτα είναι μια από τις καλύτερες πίτες που φτιάχνεται στην Ελλάδα και έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδος και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα. Η αγαπημένη αυτή πίτα φτιάχνετε με διάφορες συνταγές από τόπο σε τόπο, άλλες με σπιτικό φύλλο, άλλες με έτοιμο, άλλες με φέτα άλλες νηστίσιμες και μια πλειάδα χόρτων που μπορούν να συμπληρώσουν το σπανάκι όπως όπως σέσκουλα ή άγρια χόρτα και περισσότερα φρέσκα χόρτα και μυρωδικά όπως μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, πράσα κ.λ.π.

Υλικά συνταγής

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
350 γρ. (καθαρό βάρος) σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¾ από μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
¾ από μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ από μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
400 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

συνταγή για σπανακόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το “μαραίνετε” σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να “στεγνώσει” από τα υγρά του.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

Τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας

Διαβάστε την εκπληκτική συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr με την απλή τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1000 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ξύδι
0,25φλυτζάνι ελαιόλαδο
-χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
2000 γρ.φέτα
250 γρ.ανθότυρο
5αυγά
1φλυτζάνι γάλα
-πιπέρι
-λίγο λάδι για άλειμμα ταψιού και ράντισμα φύλλων
ΣΚΕΥΗ
μπολ
ταψί

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr: H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Μετά βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε, κατόπιν το ξύδι, έπειτα το λάδι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε να το ενσωματώσουμε σε όλο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά

Αφού φτιάξουμε το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε 7 μπαλίτσες

Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά, μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά

Με ένα μακρύ λεπτό πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα σε σχήμα στρογγυλό, ρίχνοντας λίγο αλεύρι να μην κολλήσει το φύλλο στον πλάστη όσο το ανοίγουμε

Αφού ανοίγουμε το κάθε φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι και τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα στρίβοντάς τα και τοποθετουμε σε λαδομένο ταψί

Αφού τα έχουμε φτιάξει όλα, αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντίσταση πάνω - κάτω στους 200°C με 220°C για 1 ώρα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share