Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Θα σας ξετρελάνει!

10 Σεπτεμβρίου 2019 09:56
Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Διαβάστε την συνταγή για το τέλειο γλυκό της ημέρας στο Athensmagazine.gr! Σήμερα σας έχουμε συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα! Φτιάξε σπιτικά μπισκότα με λίγα και φθηνά υλικά!

Τι χρειαζόμαστε

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό βρύσης
λαδόκολα
μερέντα

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).
Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.
Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.

Το τέλειο σνακ: Μοτσαρέλα στικς με υπέροχη σάλτσα!

Τα μοτσαρέλα στικς μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο ορεκτικό στο τραπέζι ή και ένα τέλειο σνακ σε στιγμές χαλάρωσης ή ενώ βλέπετε μια ταινία! 4+1 snacks που μπορείς να φάς και αργά τη νύχτα!

Συνοδευμένα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα μαρινάρα γίνονται λαχταριστά.

Για τα μοτσαρέλα στικς θα χρειαστείτε

2 ‏αυγά χτυπημένα
1/4 φλιτζ. ‏νερό
1 1/2 φλιτζ. ‏τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.γ. ‏αλάτι αναμεμειγμένο με τριμμένο σκόρδο
2/3 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. ‏κορν φλάουρ
1 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
450 γρ. ‏τυρί μοτσαρέλα (το κόβετε σε 20-24 στικς

Για τη μαρινάρα θα χρειαστείτε

2 κουτιά ‏ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτί ‏πελτές ντομάτας
4 κ.σ. ‏ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 σκελίδα ‏ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.γ. ‏ρίγανη
1 κ.γ. ‏αλάτι
1/4 κ.γ. ‏μαύρο πιπέρι
6 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. ‏ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. ‏λευκό κρασί

Εκτέλεση

Για τα στικς μοτσαρέλας Σε μικρό μπολ αναμείξτε το νερό με τα αυγά.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ αναμείξτε τη τριμμένη φρυγανιά με το μείγμα αλατιού και σκόρδου. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Παίρνετε κάθε στικ μοτσαρέλας και το βουτάτε ώστε να »παραληφθεί» πλήρως πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, μετά στο μείγμα με τα αυγά και ύστερα στο μείγμα με τη φρυγανιά.

Κατόπιν το βουτάτε στο τηγάνι και το αφήνετε να τηγανιστεί μέχρι όλη η επιφάνειά του να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα (θα του πάρει 30 δευτερόλεπτα περίπου). Αφού είναι έτοιμο τοποθετήστε το σε ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα αχρείαστα λάδια. Επαναλάβετε τη διαδικασία με όλα τα στικς.

Για τη σάλτσα μαρινάρα

Σε ένα μίξερ βάλτε της ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε ύστερα το μείγμα που είχατε στο μίξερ και το λευκό κρασί. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βάλτε το σε ένα μπολ και είστε έτοιμη!

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Οι ζέστες έχουν ήδη φτάσει και τι είναι πιο ιδανικό φυσικά από το παγωτό σοκολάτας, γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα!

Ένα κρεμώδες παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια.

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση


Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότο.


Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

Σημαντικές επισημάνσεις

Με τη βασική συνταγή παγωτό σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχη τούρτα παγωτό σοκολάτα με παντεσπάνι καρυδιού ή ατομικά παγωτά με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.
Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μπισκότα με βρώμη και σοκολάτα

Πανεύκολα μπισκότα φυστικοβούτυρου! (video)

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share