Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γυμνή κολοκυθόπιτα!

Είναι πεντανόστιμη!

9 Σεπτεμβρίου 2019 09:13
Γυμνή κολοκυθόπιτα!

Μία πολύ νόστιμη πίτα με κολοκύθα, για ορεκτικό ή σνακ. Το πάχος της θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτό γιατί είναι πιο νόστιμη λεπτή και ξεροψημένη.

Υλικά

500γρ. κολοκύθα κίτρινη ή κόκκινη, καθαρισμένη
2-3 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
200γρ. φέτα τριμμένη
200γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
8-10 κουτ. σούπας αλεύρι
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4-5 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Επίσης μπορεί να θέλετε να φτιάξετε την πιο καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα!

Διαδικασία

Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους και στη συνέχεια την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Την ρίχνετε σε μεγάλο σουρωτήρι, αλατίζετε ελαφρά και την αφήνετε να βγάλει τα υγρά της. Κατά διαστήματα την πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ την κολοκύθα και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύετε. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο λάδι και κολοκυθόσπορο στην άκρη για το πασπάλισμα. Ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε έναν παχύρρευστο χυλό. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο περισσότερο αλεύρι.

Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα της κολοκυθόπιτας. Με την ανάποδη ενός κουταλιού ισιώνετε την επιφάνειά της, ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Εύκολο παγωτό σάντουιτς, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Η πιο έυκολη συνταγή για παγωτό σάντουιτς και έτοιμο μόνο μέσα σε 20 λεπτά! Δείτε παρακάτω τον τρόπο για να βγεί σκληρό και πεντανόστιμο το παγωτό σας! Παράλληλα, σας έχουμε και την τέλεια συνταγή για ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

ΥΛΙΚΑ

1 βανιλετα
1 φακελάκι τρούφα
1 morfat τενεκεδενιο κουτακι
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνου μικρο
1 κουβερτούρα 125gr
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.
Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.

Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά

Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.

Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του ταπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.

Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.

Αφού έχει παγώσει το πρώτο μίγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
Κατάψυξη και ετοιμο για απόλαυση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share