Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τούρτα παγωτό για... τεμπέληδες με 5 υλικά!

Απίστευτη!

8 Σεπτεμβρίου 2019 19:15
Τούρτα παγωτό για... τεμπέληδες με 5 υλικά!

Πεντανόστιμη και έτοιμη συνταγή στο πι και φι για όσους βαριούνται ή δεν έχουν πολύ χρόνο! Η τέλεια καλοκαιρινή συνταγή για παγωτό...

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες)

1 κιλό παγωτό βανίλια
4 παστέλια σκληρά (2 φυστικιού και 2 αμυγδάλου)
250 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας
10 μπάρες σοκολάτας (π.χ. 2 Twix, 2 Lila Pause, 2 Derby, 2 Snickers, 2 Kit Kat)
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Διαδικασία:

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει.

Σπάμε τα παστέλια σε μικρά κομμάτια και τα χοντροκόβουμε σε δόσεις στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, αλλά να καταλαβαίνουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα. Κρατάμε 1 κουταλιά στην άκρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σπάμε τα μπισκότα και τις μπάρες σοκολάτας σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια. 5. Κρατάμε εκτός λίγα από τα κομμάτια των μπισκότων και των σοκολατών για το ντεκόρ.

Ρίχνουμε το παγωτό και τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 – 2 λεπτά, ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή έτσι ώστε να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που εξέχει και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα. Βγάζουμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με τα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη. Περιχύνουμε με όσο σιρόπι θέλουμε καθώς και με σταγόνες σοκολάτας.

Το τέλειο σπιτικό Frozen Yogurt!

Το τέλειο σπιτικό Frozen Yogurt!

Παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt… Όπως και αν το ονομάσουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ, δροσερό γλύκισμα για να απολαύσουμε ως το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο frozen yogurt, που δεν απαιτεί παγωτομηχανή και θα είναι έτοιμο για τη κατάψυξη σε μόνο 15 λ.

Υλικά συνταγής
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες λιπαρών
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα, χοτρο-σπασμένα (το καβούρδισμα είναι προτεινόμενο αλλά προαιρετικό)
200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα και βατόμουρα

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και το χτυπάτε, ανεβάζοντας σταδιακά τη ταχύτητα στη δυνατή, για 10-12 λ για να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού από τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω του δυνατού χτυπήματος.

Εν τω μεταξύ καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν καλά τα σπάζετε ελαφρώς στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη.

Ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι τα σπασμένα αμύγδαλα μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα) και με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, για 1-2 λ για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη μορφή του.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Το βγάζετε 10-15 λ περίπου περίπου, για να μαλακώσει ελαφρώς, πριν το σερβίρετε σε μπολ ή σε παγωτό χωνάκι.


Σημείωση: Ο συνδυασμός αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα (nuts & berries), βατόμουρα, είναι εξαιρετικός. Όμως εύκολα μπορείτε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνετε και άλλους συνδυασμούς της αρεσκείας σας με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νυφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και chips σοκολάτας, με γεμιστά ψιλοκομμένα μπισκότα με καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο και βερίκοκο… οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share