Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά!

Θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις!!!

6 Σεπτεμβρίου 2019 13:47
Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά!

Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά! Μην χάνετε χρόνο διαβάστε και σημειώστε την πιο νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια που μπορείτε να φτιάξετε! Οι πιο νόστιμοι λουκουμάδες που έχετε φάει ποτέ!

Υλικά

500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]


1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
αλεύρι
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά .

Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος !

Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια. Η τέλεια συνταγή: Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι!

Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.
Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.

Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.

Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!

Γρήγορο τηγανόψωμο με φέτα!

Πεντανόστιμο και γρήγορο τηγανόψωμο με φέτα! Η μαλακή ζύμη τηγανίζεται μέχρι να τραγανίσει και να χρυσαφίσει και στο εσωτερικό τους λιώνει η αλμυρή φετούλα! Η πιο εύκολη συνταγή! Πανεύκολη φέτα μπουγιουρντί!

Υλικά:

1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. πιπέρι
4 γρ. μαγιά ξερή (1/2 κ.σουπ.)
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα, ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι. Σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας και προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, ενώ συνεχίζετε να ζυμώνετε. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία και δεν κολλάει στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Με έναν πλάστη ανοίξτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο, περίπου 0.5 εκ. σε πάχος. Προσέξτε το μέγεθός τους να χωράει στο τηγάνι σας. Απλώστε τη θρυμματισμένη φέτα στα δύο ζυμάρια και καλύψτε με τα αλλά δύο ζυμάρια (σαν καπάκια). Ενώστε καλά τις άκρες χρησιμοποώντας ένα πιρούνι.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέστε λάδι, τόσο όσο να καλύπτει τη βάση του τηγανιού. Τηγανίστε ένα ένα τα τηγανόψωμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίστε τα και απο την άλλη πλευρά και τηγανίστε μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά. Αφού τα τηγανίστε, τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν. Καλή σας απόλαυση!

Ξέχνα τα γεμιστά! Αδειαστά δοκίμασες; Ιδού η συνταγή που θα σε ενθουσιάσει!

Αυτή είναι η φοβερή συνταγή για... αδειαστά που θα σε ενθουσιάσει!

Λατρεμένο φαγητό τα γεμιστά! Που όμως έχει δυο «θεματάκια». Αρχικά το ότι το χειμώνα δεν βρίσκουμε νόστιμη πρώτη ύλη για να το φτιάξουμε όπως πρέπει και το στερούμαστε από τη λίστα των λαδερών που εντάσσουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας και, φυσικά, υπάρχει και το ζήτημα του «απ’ έξω»…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν το περίβλημα και τρώνε μόνο το «από μέσα»!


Τα γεμιστά είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά! Είναι από τα φαγητά που υπάρχουν στο DNA των Ελλήνων. Είτε είναι με σκέτο ρύζι, είτε με κιμά, είτε με κουκουνάρι και σταφίδες. Πείτε μου όμως πόσοι από εσάς τρώτε το “έξω”. Οι περισσότεροι τρώνε γεμιστά στριπτίζ!!! Αν σκεφτείς την όλη τη διαδικασία που χρειάζεται να βρεις τις σωστές ντομάτες, πιπεριές κλπ, να αδειάσεις το περιεχόμενο προσεκτικά, να γεμίσεις μέχρι το σωστό σημείο για να μην σκάσει το λαχανικό σαν να έχει φάει χειροβομβίδα και μετά να βλέπεις στα πιάτα άδεια τα λαχανικά σαν να τα έχει πατήσει η νταλίκα, είναι κάπως…

Επειδή μου αρέσουν τα γεμιστά αλλά βαριέμαι τρελά όλη την παραπάνω διαδικασία, είπα να τα βάλω χωρίς τα “απ’ έξω” και τελικά να κάνω αδειαστά! Στην πραγματικότητα είναι ένα πιλάφι φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό θέλετε, καθώς επίσης και ότι ρύζι θέλετε. Στην ουσία είναι όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε γεμιστά, χωρίς τον μπελά! Το σπίτι θα μυρίσει κανονικότατα γεμιστά αλλά με λιγότερο κόπο! Η γεύση θα είναι η ίδια αλλά χωρίς τα περιττά (για κάποιους) φλούδια. Και μην ξεχάσετε τη φέτα!

Υλικά για ένα μεγάλο πιρέξ (4 μεγάλες – 6 κανονικές μερίδες)
500 γρ. ρύζι γλασέ (ή καρολίνα, ή όποιο άλλο χρησιμοποιείτε στα γεμιστά)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
3 μεγάλες ντομάτες
3 πιπεριές
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
7 κουταλιές λάδι
4 κούπες νερό (και άλλες δύο για συμπλήρωμα)
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C.
Σε ένα multi λιώνουμε 1 1/2 ντομάτα, 1 πιπεριά, την μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λιωμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, τις 4 κούπες νερό, το ρύζι, τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή ένα πιρέξ.
Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε 1 κούπα νερό ή λίγο παραπάνω -αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνό, ανακατεύουμε με προσοχή. Κόβουμε σε ροδέλες τις υπόλοιπες ντομάτες και τις πιπεριές και τις στρώνουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε χωρίς να σκεπάσουμε για άλλη μισή ώρα τσεκάροντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share