Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γρήγορα μεξικάνικα tacos χωρίς κόπο!

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

4 Σεπτεμβρίου 2019 13:00
Γρήγορα μεξικάνικα tacos χωρίς κόπο!

Θέλετε να αλλάξετε λίγο τις διατροφικές σας συνήθειες και δεν ξέρετε πώς; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει γρήγορα και εύκολα μεξικάνικα tacos που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι στο σπίτι σας! Ναι ναι δεν χρειάζεται να ξαναβγείτε έξω και να πληρώνετε! Δείτε την συνταγή εδώ! Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα cookies αν θέλετε κάτι γλυκό!

Υλικά:

Για την γέμιση:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κ.γ. τσίλι σκόνη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ μπούκοβο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
(το παραπάνω μείγμα μπαχαρικών, μπορείτε να το βρείτε και έτοιμο στο σουπερ μάρκετ)

1 μέτριο σε μέγεθος κρεμμύδι
μισή κόκκινη πιπεριά
1 κονσέρβα μικρά τοματακια
3 κουταλιές της σούπας κόκκινα φασόλια κονσέρβας
μισό ποτήρι του κρασιού λαδι

Για το σερβίρισμα
200 γρ τριμμένο τσένταρ
250 γρ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι

Και φυσικά τα Tacos μας, κατά προτίμηση τα "σκληρά".

Εκτέλεση:

Έχουμε τα υλικά μας έτοιμα ψιλοκομμένα.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο, ρίχνουμε τον κιμά μας.

Αφού αρπάξει λίγο χρώμα, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την τοματούλα. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και αφού σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια.

Γεμίζουμε το τάκος, βάζοντας λίγο από την γέμιση του κιμά, από πάνω το τριμμένο τσένταρ και σερβίρουμε με γιαουρτάκι στο πλάι.

Καλή σας όρεξη!!!

Πανεύκολη φέτα μπουγιουρντί!

Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για καυτερή φέτα μπουγιουρντί που φτιάχνεται με πολύ λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο! Έξυπνο κόλπο για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας!

Υλικά:

1 ολόκληρο κομμάτι τυρί φέτα

1 ώριμη ντομάτα
1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
1 πιπεριά φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά φρέσκια
4 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1 κ.γλ. πάπρικα

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο μπουγιουρντί με φέτα, ξεκινήστε ετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε σε καρέ. Κόψτε την πιπεριά φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μπόλικη ρίγανη και πάπρικα.

Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σερβίρετε το μπουγιουρντί όσο είναι ακόμα ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί. Καλή σας απόλαυση!

Σπιτική κρέμα γάλακτος λάιτ στο λεπτό!! Χωρίς καθόλου λιπαρά!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και σας βρήκε την απόλυτη και γρήγορη συνταγή για κρέμα γάλακτος λάιτ στο λεπτό!! Χωρίς καθόλου λιπαρά! Chocotorta: Το πιο νόστιμο γλυκό της Αργεντινής με καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα!

Υλικά

1 ποτήρι γάλα 0% η 1.5%
2 κ.σ Ανθότυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το παγωμένο γάλα με το ανθότυρο έως να έχουμε μια υπέροχη κρέμα γάλακτος που θα βάλουμε στα φαγητά μας η ακόμα και σε γλυκές συνταγές!!

Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια με τυροκαυτερή!

Εύκολη συνταγή για τραγανά εξωτερικά, αφράτα και μοσχοβολιστά εσωτερικά, τα κεφτεδάκια είναι το απόλυτο φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε και τους φανταστικούς μελιτζανοκεφτέδες φούρνου!

Μια τηγανιά πατάτες και σπιτική τυροκαυτερή τους πάνε πολύ.

Υλικά

400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
400γρ. χοιρινό κιμά
200γρ. πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα ρίγανη
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 αβγό
3 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
1 κουτ. γλυκού ξίδι κόκκινο
1 πρέζα ανθό αλατιού
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Για την τυροκαυτερή

100γρ. φέτα βαρελίσια
100γρ. κατίκι Δομοκού
1 ψητή καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού ξίδι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

αλεύρι
ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για την τυροκαυτερή: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι η αλοιφή να αποκτήσει μια σχετικά λεία υφή. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και την αφήνετεε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Για τους κεφτέδες: Σε ένα μπολ ζυμώνετε καλά με τα χέρια όλα τα υλικά. Καλύπτετε με καπάκι ή μεμβράνη και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ελαιόλαδο. Σε ένα πιάτο ρίχνετε αρκετό αλεύρι. Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο και το πλάθετε σε κεφτεδάκια - όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Τα αλευρώνετε, τινάζετε να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε για 1 λεπτό σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια όσο είναι ζεστά συνοδεύοντας με την τυροκαυτερή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share