Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανεύκολη και οικονομική τυρόπιτα με 2 υλικά!

Τέλειο!

4 Σεπτεμβρίου 2019 11:40
Πανεύκολη και οικονομική τυρόπιτα με 2 υλικά!

Μια πίτα γίνεται ακόμη κι αν δεν έχετε ταλέντο στο άνοιγμα του φύλλου, ακόμη και την τελευταία στιγμή, σε μισή ώρα περίπου, αρκεί να έχετε στην κατάψυξη πάντα μια ζύμη κουρού ή μια σφολιάτα.
Να μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το ψυγείο από τα κομματάκια τυριών που περισεύουν.


Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού
λίγο ελαιόλαδο
400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα
1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο



Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.

Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.

Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο.

Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή και κρύα σαν σνακ.

Απλή και πεντανόστιμη πίτα με λαχανικά!

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα μιας νοικοκυράς είναι όταν φρούτα και λαχανικά έχουν αρχίσει και ωριμάζουν στο ψυγείο αρκετά και δε θέλει να τα πετάξει… Άλλη μια εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα που σας σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πιο κάτω θα φτιάξουμε μια ελαφριά και εύκολη πίτα με λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Υλικά:

Χυλός από αλεύρι χυλός τύπου λουκουμάδων

3 – 3 1/2 κούπες αλεύρι

1 κ.σ. Μαγιά

Νερό, αλάτι, ζάχαρη

Γέμιση

2-3 καρότα τριμμένα

2-3 κολοκυθάκια τριμμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη

1 πιπεριά πράσινη τριμμένη

1 πιπεριά πορτοκαλί τριμμένη

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

λάδι

αλάτι, πιπέρι, παπαρουνόσπορο

Τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά )

Εκτέλεση:

Λαδώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζω το χυλό ως εξής:Ρίχνω το αλεύρι και τη μαγιά ( την οποία έχω λιώσει σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη ). Προσθέτω σταδιακά χλιαρό και λίγο αλάτι, σε τέτοια ποσότητα ώστε στο τέλος να έχω ένα πηχτό χυλό όπως αυτόν για λουκουμάδες. Αφήνω τη λεκάνη με το χυλό να .

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελάχιστο λάδι και όλα τα λαχανικά τριμμένα και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και παπαρουνόσπορο.

Στη συνέχεια στο ταψί που έχω λαδώσει ρίχνω τα 2/3 του χυλού και απλώνω ομοιόμορφα να πάει παντού. Από πάνω καλύπτω με το μίγμα λαχανικών. Στο τέλος ολοκληρώνω την πίτα μου ρίχνωντας τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τα λαχανικά σε τυχαία σημεία του ταψιού. Ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Η πίτα σερβίρεται κρύα με συνοδεία σαλάτας εποχής.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share