Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τούρτα μερέντα έτοιμη σε 8 λεπτά!

Απίθανη συνταγή

3 Σεπτεμβρίου 2019 08:42
Τούρτα μερέντα έτοιμη σε 8 λεπτά!

Αυτή η μαμαδίστικη τούρτα μερέντας έχει όλα τα ατού για να την φτιάξετε σήμερα κιόλας! Αν και εντυπωσιακή είναι απλή και θα την φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ενώ σίγουρα θα εισπράξετε τα εύσημα μικρών και μεγάλων. 3+1 γλυκά ψυγείου που χρειάζονται μόνο 4 υλικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την τούρτα μερέντας είναι:

Για το παντεσπάνι βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
220 γραμ. ζάχαρη
220 γραμ. μαλακό βούτυρο
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ
1κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. άχνη ζάχαρη
125 γραμ. κακάο
400 γραμ. πραλίνα
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση:

Για την εύκολη τούρτα μερέντα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.

Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους. Εκτός κι αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα, τότε δεν χρειαζεται όλη η παραπάνω διαδικασία.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Μοναδικό: Αυτή την τούρτα κατσαρόλας θα την λατρέψετε!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά πραγματικά συμβαίνει.. Αυτή την τούρτα την φτιάχνετε στην κατσαρόλα και είναι πεντανόστιμη.

Αν φτιάξετε αυτή την συνταγή θα κολλήσετε!

Εκτέλεση:

Κάνουμε μια κρέμα:Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί,στην συνέχεια ρίχνουμε διαλυμένο σε λίγο γάλα 100 γραμμάρια κορν φλάουρ μόλις λίγο πήξει κατεβάζουμε και

Προσθέτουμε μέσα 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος!

Τούρτα παγωτό για... τεμπέληδες!

Σπάμε 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ στο τάπερ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα ανακατεύουμε ισιώνουμε και το αφήνουμε να.κρυώσει καλά!

Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα όποτε το προσθέτουμε πάνω στα μπισκότα με την κρέμα!!!!

Και έτοιμο! Καλή σας απόλαυση...

Υπέροχη τούρτα με πραλίνα και φράουλες!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές κάθε μέρα για να εμπλουτίζετε το μενού σας! Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από την τούρτα με πραλίνα και φράουλες! Σας προτείνουμε και μια ακόμα φανταστική συνταγή για τούρτα ψυγείου!

Υλικά:

Για τη τούρτα θα χρειαστείτε

1 φάκελος ‏Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα
400 ml ‏γάλα
1 φάκελος ‏Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια
400 ml ‏γάλα
6-7 κ.σ. ‏μαρμελάδα φράουλα ή Σιρόπι με γεύση Φράουλα
1 ‏Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα
‏Φράουλες κομμένες σε φέτες
100 γρ. ‏Garni Βανίλια

Για το γλάσο θα χρειαστείτε

40 ml ‏γάλα
1 φάκελος ‏Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ‏κονιάκ
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε
1 φάκελος ‏Κουβερτούρα σε Νιφάδες
‏φράουλες

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα σύμφωνα με τη βασική συνταγή.

Για το σιρόπι βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.

Σε μια πιατέλα τοποθετείτε μια Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα, ραντίζετε με το 1/3 του σιροπιού και απλώνετε την έτοιμη κρέμα. Καλύπτετε με τη δεύτερη βάση και ραντίζετε με το άλλο 1/3 του σιροπιού.

Ετοιμάζετε μια Κρέμα Ζαχαραπλαστικής με γεύση Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες, προθέτετε 6-7 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα ή 6-7 κουταλιές σούπας Σιρόπι με γεύση Φράουλα, φράουλες σε κομματάκια και ανακατεύετε.

Απλώνετε την κρέμα πάνω στην δεύτερη βάση, τοποθετείτε την τρίτη βάση και ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Χτυπάτε ένα φάκελο 100 γραμμάρια Garni Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες, και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.

Για το Γλάσο: ζεσταίνετε 40 ml (4 κουτ. σούπας) γάλα σε ένα κατσαρολάκι αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρετε αμέσως.
Για το γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες φράουλες ή Κουβερτούρα σε Νιφάδες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share