Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγωτό σοκολάτα με μπισκότα πτι μπερ!

Πανεύκολη συνταγή!

31 Αυγούστου 2019 17:00
Παγωτό σοκολάτα με μπισκότα πτι μπερ!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει την καλύτερη συνταγή για παγωτό σοκολάτα με μπισκότα πτι μπερ! Αν έχετε καλεσμένους απόψε προλαβαίνετε να το φτιάξετε! Το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό μόνο με 3 υλικά! (Video)

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 Morfat
3 βανίλιες
300 γρ μπισκότα Πτι-μπερ
200 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε βαθύ μπωλ τα δύο γάλατα, τις βανίλιες, το Morfat και τα χτυπάτε σε μίξερ για περίπου 15 λεπτά.Τοποθετούμε το μπωλ με το μίγμα του παγωτού στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε την σοκολάτα σε άλλο μικρό μπωλ.

Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο το μίγμα του παγωτού και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ωσότου να αναμιχτούν καλά με το μίγμα. Περιχύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει.

Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό σε σάντουιτς με pretzel!

Το παγωτό… is always a good idea! Ίσως είναι και στο top 3 των λόγων που αγαπάμε το καλοκαίρι. Μπορεί να μην είμαστε παιδάκια, να μη μετράμε παγωτά (μπάνια όμως ναι) αλλά δεν παύουμε να τα αγαπάμε. Σε ό,τι γεύση και αν τα βρούμε.

Σήμερα σου έχουμε την τέλεια συνταγή για παγωτό σοκολάτα μέσα σε σάντουιτς και με pretzel στο εσωτερικό. Εκατό τοις εκατό καλοκαιρινή συνταγή για παιδά και ενήλικες

Αυτήν τη συνταγή τη δοκίμασες;

Ένα δροσερό και νόστιμο επιδόρπιο: Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα!

Τα παγωτά σοκολάτα-μπανάνα μας αρέσουν πολύ! Στην πιο εύκολη και light εκδοχή τους πάλι, φτιάχνονται με ολόκληρο φρούτο και επικάλυψη σοκολάτας. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Για τα παγωτίνια μπανάνας θα χρειαστείτε:

3 ‏μπανάνες
125 γρ. ‏σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
75γρ. ‏αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα.

Μπήγετε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλετε στο δίσκο που ετοιμάσατε τα αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνετε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.

Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Αγαπάτε το παγωτό και θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο γλυκό; Τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική!

Πολλή γρήγορη τάρτα παγωτού, με μπισκοτένια βάση με όρεο με πολλές επιλογές προτίμησής σας, τόσο στη γεύση του παγωτού όσο και στο συνοδευτικό γέμισης του παγωτού όπως σοκολάτα ή και μπισκότα επιλογής σας ή και σιρόπι επιλογής σας. Μια ακόμα πεντατόστιμη συνταγή για μπισκοτογλυκό γρήγορα και... πάμφθηνα!


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
340 γρ. μπισκοτα όρεο θρυμμαστιμένα στο multi
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
Για τη γέμιση:
1900 γρ. έτοιμο παγωτό αρεσκείας σας (βανίλια, κρέμα, καϊμάκι ή και με γεύσεις, σοκολάτα, μπανάνα, κ.λ.π.)
τρούφα σοκολάτας, ή σταγόνες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή χοντρο-θρυμματισμένο όρεο, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα snickers ή bounty, ή αν προτιμήσετε παγωτό φράουλα μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα με φράουλα μαζί με σιρόπι φράουλας.
σαντιγί για γαρνίρισμα επιφάνειας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει αρκετά, τόσο όσο να μπορείτε να χειριστείτε εύκολα.
Για τη βάση: Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα στο multi, τα όρεο σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα “υγρό μείγμα”. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα, σε ύψος 3 εκ. περίπου, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Αν το παγωτό σας δεν έχει ακόμα ξεπαγώσει, βάζετε τη βάση στη κατάψυξη να παγώνει.
Για τη γέμιση: Όταν ξεπαγώσει το παγωτό σας απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάση 1 στρώση παγωτού 2,5 εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζετε με τρούφα, ή σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα γεύσης επιλογής σας ή σιρόπι σοκολάτας ή και ανάμικτα 2-3 διαφορετικά υλικά.
Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώσεις, παγωτού (2,5 εκ.) και στρώσεις τρούφας ή ότι προτιμάτε, μέχρι να τελειώσει το παγωτό. Τελειώνετε με μπόλικη τρούφα ή ότι άλλο προτιμάτε και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Το σερβίρετε προαιρετικά και με σαντιγί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share