Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κόλαση: Κορμός παγωτού με maltesers!

Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή!

29 Αυγούστου 2019 19:36
Κόλαση: Κορμός παγωτού με maltesers!

Είναι μερικά γλύκα που μόνο που τα βλέπεις θέλεις να πέσεις με τα μούτρα. Ένα τέτοιο γλυκό είναι και η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα: Κορμός παγωτού με maltesers. Επίσης να σας προτείνουμε: Το παραδοσιακό Ζακυνθινό μαντολάτο!

Υλικά συνταγής 1 λίτρο παγωτό καραμέλα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 110 γρ. Maltesers + επιπλέον για γαρνίρισμα 150 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών Εκτέλεση Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το παγωτό σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, με διάσταση βάσης 10×20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. Στρώνετε στην επιφάνεια τα maltesers, σε μια στρώση, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μαλακωμένο παγωτό. Το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια, θρυμματίζετε σε multi τα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το παγωτό και τα maltesers και το πατάτε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζετε σε μεταλλική πιατέλα σερβιρίσματος. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. (Προαιρετικά το καλύπτετε με λεπτή στρώση γλάσου ζάχαρης και μετά το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.) [*] Πριν το σερβίρετε, τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε το κορμό, τον διακοσμείτε με επιπλέον maltesers, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Αν προτιμήσετε να το καλύψετε με μια λεπτή στρώση γλάσο ζάχαρης, θα χρειαστείτε 1 ½ ζάχαρη άχνη με 4 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ροδόνερο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού ή ροδόνερο και ανακατεύετε πολύ καλά. Βγάζετε το κορμό παγωτού, τον καλύπτετε με γρήγορες κινήσεις με το γλάσο και τον ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. Συνεχίζετε τη διαδικασία. Γευστικά μπισκότα λεμονιού με βούτυρο από τον Jamie Oliver!

Γευστικά μπισκότα λεμονιού με βούτυρο από τον Jamie Oliver! Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ‏καστανή ζάχαρη
1 ‏αυγό
200 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ‏λεμόνια (μόνο το ξύσμα τους)
1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα ‏αλάτι
‏αλεύρι για το πασπάλισμα
3 κ.σ. ‏καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

1.Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια απαλή, κρεμώδη υφή.
2.Προσθέστε στο μείγμα το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε.
3.Προσθέστε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα μπολ με ζύμη.
4.Καλύψτε το μπολ και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
6.Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1/2εκ.
7.Κόψτε τη ζύμη σε ομοιόμορφα κομμάτια (κυκλικό σχήμα μπισκότου) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ψησίματος που έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στη βάση του λαδόκολλα.
8.Πασπαλίστε με μπισκότα με καστανή ζάχαρη και ψήστε τα για 10-12 λεπτά.
9.Ύστερα βγάλτε τα και αφήστε τα μερικά λεπτά να κρυώσουν προτού τα απολαύσετε.

Απίστευτα τρουφάκια σοκολάτας με μόνο τρία υλικά!

Απίθανα τρουφάκια από σοκολάτα με απλά μπισκότα βουτύρου, χωρίς ψήσιμο και μόνο με 3 υλικά! Φοβερή συνταγή.

Πρόκειται για ένα γλυκό που θα το απολαύσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για το φτιάξεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε: για 12 περίπου τρουφάκια

100 gr τυρί κρέμα -να το έχετε πρώτα μαλακώσει
2 κούπες μαύρη σοκολάτα λιωμένη

Τρόπος Εκτέλεσης

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Κρατήστε 2 κ.σ. θρυμματισμένο μπισκότο και βάλτε τα υπόλοιπα σε ένα μπωλ. Εκεί ρίξτε το τυρί κρέμα και αναμείξτε καλά. Φτιάξτε μπαλάκια με τα χέρια σας και βάλτε τα σε ένα δίσκο πάνω σε χαρτί ψησιματος.

Βάλτε τον δίσκο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα και αφήστε να στάξει καλά όσο περισσεύει. Βάλτε τα πάλι στο χαρτί ψησίματος μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Για να καλυφθούν ομοιόμορφα με σοκολάτα βουτήξτε τα για δευτερη φορά και αφήστε πάλι να κρυώσουν. Λίγο πριν σκληρύνει τελείως η σοκολάτα ρίξτε από πάνω τα μπισκότα που είχατε φυλάξει και αφήστε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρετε.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Υγιεινά brownies με επικάλυψη χαλβά! Ένα γλυκό - κόλαση...
Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. εσάνς βανίλιας
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Για την επικάλυψη Χαλβά

Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share