Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θα ξετρελαθείτε: Ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και θερμίδες!

Θα το λατρέψετε...

27 Αυγούστου 2019 14:47
Θα ξετρελαθείτε: Ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και θερμίδες!

Είναι το ψωμί που θα λατρέψετε αφού δεν περιέχει υδατάνθρακες, γλουτένη και θερμίδες! Για τους φανατικούς του ψωμιού, αλλά και του σπιτικού φαγητού, η συνταγή αυτή, θα σας λύσει τα χέρια, καθώς δεν καθόλου δύσκολη στην εκτέλεσή της. Αφράτο αγιορείτικο ψωμί μόνο με 4 υλικά!

Είναι το αγαπημένο ψωμί-σύννεφο ή αλλιώς cloud-bread! Είναι ελαφρύ, αφράτο, και δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Για την ακρίβεια, δεν θέλει ούτε αλεύρι, ούτε μαγιά, ούτε ζάχαρη ή αλάτι! Χρειάζεται μόνο τρία απλά υλικά και είναι ιδανική επιλογή ακόμα και για όσους ακολουθούν διατροφή Keto ή Paleo, αλλά και για όσους απλά θέλουν να προσέξουν λιγάκι.

Πέραν των τριών υλικών, μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, μπανάνα, αβοκάντο, ή όποιο άλλο υλικό μας αρέσει, ώστε να δημιουργήσουμε το ψωμί της επιλογής μας .

Η βασική συνταγή είναι:

2-3 αυγά

3 κουταλιές cottage cheese ή τυρί κρέμα τύπου

1/4 του κουταλιού κρέμα ταρτάρ

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί μέχρι να γίνουν ένα.

Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ταρτάρ και τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη μαρέγκα.

Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα στο δεύτερο, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Σρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι, μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες μερίδες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.

Σπιτικό ψωμί με μπίρα!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή από αυτή που σας προτείνουμε! Διαβάστε την συνταγή για ψωμί με μπίρα που θα φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτί μπίρα (330-350ml)

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι σχετικά κολλώδης.
Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βούτυρο, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share