Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολα και γρήγορα κοτοπιτάκια!

Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων!

23 Αυγούστου 2019 18:37
Εύκολα και γρήγορα κοτοπιτάκια!

Τα κοτοπιτάκια είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων γίνεται με κοτόπουλο και δίνει το “παρών” παντού, από το βαλιτσάκι με το κολατσιό για το σχολείο ή το γραφείο μέχρι τα παιδικά πάρτι και τις φιλικές μαζώξεις. Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που θα θέλει όλη η γειτονιά!

Υλικά

250γρ. φύλλο κρούστας
1½ φλιτζάνι ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
100γρ. φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα μπεσαμέλ
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο για άλειμμα
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό

Διαδικασία

Ανακατεύετε το κοτόπουλο με τη φέτα, τη μπεσαμέλ και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα δεν είναι αλμυρή, προσθέτετε και λίγο αλάτι.

Κόβετε όλα τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε τέσσερις ίσες λωρίδες (περίπου 12 εκ. πλάτος).

Παίρνετε μία-μία λωρίδα και την αλείφετε με λίγο λάδι. Τοποθετείτε ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση στην κάτω δεξιά γωνία του φύλλου, αφήνοντας λίγη απόσταση από την άκρη. Διπλώνετε τη δεξιά γωνία έτσι ώστε να δημιουργηθεί τρίγωνο και συνεχίζετε το δίπλωμα από γωνία σε γωνία. Τοποθετείτε τα τριγωνάκια, με την ένωση προς τα κάτω, σε ταψί αλειμμένο με λάδι και τα περνάτε από πάνω με τον κρόκο αβγού.

Ψήνετε τα τριγωνάκια στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γέμιση κοτόπουλου με 1 ½ φλιτζάνι γαρίδες βρασμένες και ψιλοκομμένες και ½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια σε λίγο λάδι και προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας κρεμμύδι φρέσκο και ψιλοκομμένο, μία κουταλιά γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο, μία κουταλιά σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο, δύο κουταλιές σούπας γαλέτα, τις γαρίδες, το μοσχοκάρυδο και τη μπεσαμέλ. Συνεχίζετε τη διαδικασία όπως πιο πάνω.

Πανεύκολη κοτομπουγάτσα με γραβιέρα!

Μια πεντανόστιμη αλμυρή μπουγάτσα, με κοτόπουλο Νιτσιάκος που την κάνει ακόμα πιο γευστική.

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή! Το καλύτερο τηγανιτό κοτόπουλο του κόσμου!

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες (κάθε πακέτο περιέχει 10 - 11 φύλλα)
1½ φλιτζάνι ψαχνό από βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο, κομματιασμένο
400ml γάλα
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
250γρ. γραβιέρα, τριμμένη
500γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
ελάχιστο μπαχάρι, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φτιάχνετε τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά και, λίγο πριν δείτε ότι πάει να πάρει βράση, ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας πολύ συχνά ώστε να μην κολλήσει αλλά και για να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, τα αυγά και τα κομματάκια του ψημένου ή βρασμένου κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά.

Τέλος, ρίχνετε λίγο τριμμένο μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα κατά μέρος, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας, ώστε να μην κάνει πέτσα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

Φτιάχνετε την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ορθογώνιο πυρίμαχο ταψάκι (χρησιμοποιείτε το τυπικό σπιτικό ταψάκι με διαστάσεις περίπου 40x28 εκ.) και στρώνετε 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδωμένα και αυτά με πινέλο, ένα-ένα. Αδειάζετε την κρέμα από πάνω και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 ή 6 φύλλα κρούστας (ανάλογα με το πόσα περιέχει το πακέτο), λαδωμένα και αυτά ένα-ένα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, χαράζετε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια και βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνετε την πίτα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, αλλά όχι καυτή.

Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές για εσάς και την παρέα σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε την τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτας,
8 τετράγωνες φέτες τυρί,


8 τετράγωνες φέτες ζαμπόν,
6 κουταλιές μπεσαμέλ ή 3-4 κουταλιές μουστάρδα,
1 κρόκο καλά χτυπημένο

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Βάζετε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε 3 κουταλιές μπεσαμέλ.

Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μπεσαμέλ, απλά βάλτε 1-2 κουταλιές μουστάρδα.

Από πάνω τοποθετείτε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν.

Διπλώνετε τη ζύμη και την κλείνετε καλά πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Αλείφετε τις πίτες με τον κρόκο αβγού και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζαμπονοτυρόπιτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share