Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς θα φτιάξετε εύκολα πεντανόστιμα ντολμαδάκια;

Θα τρελαθείτε!

23 Αυγούστου 2019 20:59
Πώς θα φτιάξετε εύκολα πεντανόστιμα ντολμαδάκια;

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για ντολμαδάκια! Το παραδοσιακό παστίτσιο που κάνει θραύση!

Υλικά:
4-5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό ρύζι για γεμιστά
2 κούπες ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
4-5 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό αμπελόφυλλα περίπου
Εκτέλεση:


Αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια από τα αμπελόφυλλα,τα πλένουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζεινα ζεματιστούν.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μια κούπα λάδικαι σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ελαφρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε ελαφράκαι προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρικαι 1 1/2 φλιτζάνι νερό.Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερόκαι να μισοβράσειτο ρύζι .

Παίρνουμε ένα-ένα κληματόφυλλο,το απλώνουμε στην παλάμη μαςφροντίζοντας το γυαλιστερό μέρος του φύλλου να είναι απ' την έξω μεριά και στην άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.
Το διπλώνουμε στην αρχή από τις δύο άκρεςγια να κλείσουμε μέσα τη γέμιση και μετά σαν ρολάκι.
Στον πάτο μιάς μεγάλης κατσαρόλαςστρώνουμε 2-3 αμπελόφυλλα και τοποθετούμε επάνω τα ντολμαδάκιαμε το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλατοπίπεροκαι τους σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο.Προσθέτουμε ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν,ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουνκαι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Υπέροχα ζεστά, κρύα, ως φαγάκι ή μεζεδάκι,όπως κι αν είναι απολαύστε τα!

Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που θα θέλει όλη η γειτονιά!

Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη μαρινάδα, ο σωστός τρόπος ψησίματος και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, που λιώνουν στο στόμα. Η εγγυημένη κλασική συνταγή που λατρεύουν όλοι! Νόστιμη πίτα γρήγορα και οικονομικά, έτοιμη σε 10 λεπτά!

Υλικά:

1 ποτήρι λευκό κρασί

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

3 πατάτες

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2 χοιρινές μπριζόλες

Αλατι/ Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.

Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες.

Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.

Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.

Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share