Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα - Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Απίστευτο!

21 Αυγούστου 2019 14:25
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα - Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα λαχταριστό και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, με 2 ειδών μπισκότα και αφράτη κρέμα τυριού με σαντιγί και καφέ μόκα λάτε. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα με άρωμα καφέ για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα

Υλικά συνταγής
225 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου μόκα με γάλα, παγωμένο [*]
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
450 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
4 κ.σ. σκόνη κακάου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
30-35 mini cookies σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού mini σταγόνες σοκολάτας (ή τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας) για γαρνίρισμα

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το παγωμένο καφέ μόκα λάτε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ και τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μεταφέρετε το μισό έτοιμο μείγμα τυριού σε άλλο μπολ. Προσθέτετε στο 1 μπολ (με το μισό μείγμα) το κακάο σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ , φροντίζοντας να κόψετε κάποια από αυτά σε κομμάτια για να καλύψετε τα κενά μεταξύ τους. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το μισό άσπρο μείγμα τυριού-λάτε.
Πάνω από το άσπρο μείγμα τυριού-λάτε στρώνετε ομοιόμορφα 15-17 mini cookies πάνω από τη στρώση cookies απλώνετε το μισό μείγμα σοκολατένιο μείγμα κακάου τυριού. Από πάνω επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πτι μπερ, το υπόλοιπο άσπρο μείγμα τυριού-λάτε, τα υπόλοιπα 15-17 mini cookies σοκολάτας και τέλος με το υπόλοιπο μισό σοκολατένιο μείγμα τυριού-λατε-κακάο.
Καλύπτετε το ταψάκι/φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μεγάλο μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στις άκρες του γλυκού και τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά του γλυκού σας με τις mini σταγόνες σοκολάτας (αν δεν βρείτε εύκολα τις μικρές /mini σταγόνες σοκολάτας πασπαλίστε με τρούφα ή φλούδα σοκολάτας), το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.


[*] Φτιάχνετε καφέ φίλτρου μόκα και γεμίζετε 1/2 φλ. ή 2/3 φλιτζανιού του καφέ (αν το προτιμάτε την έντονη γεύση καφέ). Γεμίζετε το υπόλοιπο φλιτζάνι (1/2 ή 1/3 φλ.) με γάλα ανακατεύετε και το βάζετε στη κατάψυξη για 8-10 λ για να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Αυτές οι παγωμένες σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά απλά θα σας ξετρελάνουν...

Ένα δροσερό, τέλειο, ιδανικό για όλες τις ώρες γλυκάκι που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το φτιάξετε σε χρόνο “dt” και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του.


Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (ή κουβερτούρα πραλίνα “Nestle”), ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
15 μπισκότα digestive, κομμένα σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζετε το πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να ακουμπάει το νερό που βράζει στο μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα.

Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο, αναμιχθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μέτριο τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ. Μεταφέρετε στο πυρέξ το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, φροντίζοντας να κάνετε μια στρώση σοκολάτας στην επιφάνεια και να μην προεξέχουν μπισκότα.Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1-1½ τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μπουκίτσες και σερβίρετε.

Σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για να απολαύσετε εσείς και η οικογένεια σας ή οι φίλοι σας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την σοκολατόπιτα! Θα λιώνει στο στόμα σας! Μπορείτε να την συνδυάσετε με παγωτό βανίλια! Ο συνολικός χρόνος για να ετοιμάσετε την συνταγή είναι γύρω στην μια ώρα! Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί τότε μπορείτε να κάνετε και σοκολατόπιτα με καρύδια!

Υλικά:

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Σοκολατόπιτα συνταγή

350 γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
115 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
30 γρ κακάο

Για την σως:

500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάω είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.

Προσθέτω τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει παστέλ κίτρινο χρώμα.

Ρίχνω την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και προσθέτω και το γάλα.

Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.

Προετοιμάζω το ταψί ή το πυρέξ (20x30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνω μέσα το σοκολατένιο μείγμα.

Ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).

Το βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάω όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα, το ρίχνω στην κουβερτούρα αφήνω 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το ρίχνω στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσω να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνω για 2 ώρες να απορροφηθεί.

Ξανακόβω τα κομμάτια και σερβίρω. Μπορώ να συνοδεύσω με παγωτό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share