Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!
Η πιο γρήγορη συνταγή!
Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτήν την πανεύκολη τυρόπιτα! Με 2 κινήσεις θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά! Αλλά σας έχουμε άλλη μια πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Υλικά συνταγής
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Η πιο εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!
H πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για γιαουρτόπιτα!
Συστατικά
500 γρ φύλλα κρούστας
500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό
3 αυγά
200 γρ Φέτα
100+50 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
Σουσάμι
Οδηγίες
Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο: