Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ταλιατέλες σοκολάτας με φυστίκια αιγίνης!

Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό!

19 Αυγούστου 2019 19:18
Ταλιατέλες σοκολάτας με φυστίκια αιγίνης!

Δοκιμάστε τις ταλιατέλες σοκολάτας με φυστικία αιγίνης, ποικιλία ξηρών καρπών, σως σοκολάτας ή και παγωτό για να απογειώσετε τη γεύση αυτού του διαφορετικού πιάτου.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

100 γρ. άγλυκο κακάο σκόνη

25 γρ. ζάχαρη άχνη

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

4 αυγά

½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Γλυκό που δεν παχαίνει: Σοκολατένιες μπάρες ψυγείου με 4 υλικά!

Εκτέλεση

Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.

Κάντε ένα λάκο στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε τα αυγά. Συνεχίστε με τη βανίλια και με ένα πιρούνι χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.

Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει ελαστικό. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε το σε μακριές, 1 εκατοστού πλάτος, λωρίδες.

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και σερβρίρουμε περιχύντονας με φυστίκια αιγίνης ή ό,τι αλλο μας αρέσει!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

'Ενα γλυκό ψυγείου με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας! Με μπισκότα και σοκολάτα... Πεντανόστιμο, εύκολο και γρήρορο!

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
800 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλυτζάνι (100 γρ.) καρύδια (ή φουντούκια) ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) κακάο ( χωρίς ζάχαρη)

1 φλιτζάνι (240 ml) νερό

2/3 φλιτζάνι (150 γρ.) βούτυρο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι σοκολάτας

Γλάσο σοκολάτας

1/2 κούπα (120 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λίπος)

Μαύρη σοκολάτα (120 γρ.), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε χωρίς λάδι τα καρύδια και τα ρίχνετε μέσα στα μπισκότα.
Σε ένα μεταλλικό μπολάκι, ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη και το κακάο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις το μείγμα γίνει ρευστό, ρίχνετε το βούτυρο και βάζετε το μπολ στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7-8 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά , προσθέτοντας και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις κρυώσει ρίχνετε τη ρευστή σοκολάτα αργά πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα και το απλώνετε με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνετε πάνω από το γλυκό και το τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το ξεφορμάρετε και το διακοσμείτε με τα καρύδια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πεντανόστιμα κουλουράκια με μερέντα!

Πανεύκολα μπισκότα φυστικοβούτυρου! (video)

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share