Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πιτσάκια μελιτζάνας που θα ξετρελάνουν τους πάντες!

Ο καθένας θα έχει την δική του ατομική πίτσα!

19 Αυγούστου 2019 13:27
Πιτσάκια μελιτζάνας που θα ξετρελάνουν τους πάντες!

Η μελιτζάνα είναι ένα υλικό που μπορείτε να κάνετε θαύματα στην κουζίνα σας! Παρακάτω θα διαβάσετε μια συνταγή για ατομικά πιτσάκια μελιτζάνας που θα ξετρελάνουν τους πάντες! Δείτε τι ακόμα μπορείτε να φτιάξετε με τις μελιτζάνες: Φανταστικοί μελιτζανοκεφτέδες φούρνου!

Υλικά:

Ελαιόλαδο

Συνταγή μελιτζάνα

1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη

10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το αλείφετε με λίγο λάδι.

Κόβετε τη μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε μία μία ροδέλα με λίγο λάδι. Προσθέτετε πιπέρι και τη σκόνη σκόρου.

Ψήνετε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε ξανά για 10 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί με τις μελιτζάνες από το φούρνο και βάζετε το φούρνο στο γκριλ.

Απλώνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού την ντομάτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό, και επαναλαμβάνετε με ντομάτα και τυρί. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο βασιλικού.

Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν οι μελιτζάνες πριν σερβίρετε.

Τέλεια μελιτζανόπιτα με φέτα! (Video)

ο Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Διαβάστε και φτιάξτε γρήγορα και εύκολα την μελιτζανόπιτα με φέτα!

Υλικά:

Υλικά για τη γέμιση
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε κυβάκια

Συνταγή μελιτζάνα
3 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 αυγά
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
80 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άλλα υλικά

6 χονδρά χωριάτικα φύλλα
ελαιόλαδο για τα φύλλα
3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση της πίτας. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, εάν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μην έχουν ζουμιά. Δοκιμάζουμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι, ώστε να έχουν μαγειρευτεί. Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το τριμμένο Κεφαλοτύρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.

Λαδώνουμε ταψί για πίτες και στρώνουμε 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες (τα κόβουμε εάν περισσεύουν πολύ), σχηματίζοντας γείσο και το λαδώνουμε και αυτό.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε την μελιτζανόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσοψηθεί καλά το φύλλο.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε -ιδανικά- σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε το βίντεο από το madameginger.com:

Η πιο νόστιμη και καλοκαιρινή σαλάτα του Καίσαρα!

Σαλάτα συνταγή

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις διασημότερες σαλάτες στον κόσμο.

Εμπνευστής της σαλάτας ήταν ο Ιταλός chef, Caesar Cardini (1896 - 1956) ο οποίος μετανάστευσε στις Η.Π.Α. μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό. Ζούσε στο Σαν Ντιέγκο, αλλά εργαζόταν στην Τιχουάνα. Το πιάτο έγινε πολύ διάσημο στην Τιχουάνα, ωστόσο συναντώνται πολλές παραλλαγές του ανά τον κόσμο και κορυφαίοι σεφ έχουν τροποποιήσει την συνταγή. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στην σαλάτα ήταν το μαρούλι ως βάση, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και κρουτόν και το ντρεσιγκ περιείχε ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, ξύδι και κρόκο αυγού, η αντζούγια και το καλαμπόκι προστέθηκαν αργότερα.

Υλικά
2 καρδιές μαρουλιού
2 στήθη κοτόπουλου
1 λεμόνι
1½ σκελίδες σκόρδου

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ντοματίνια
4 φέτες του τοστ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι σούπας σως για σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
25 γραμμάρια παρμεζάνας

Η συνταγή περιλαμβάνει και σαρδέλα, ωστόσο, αν θέλετε την προσθέτετε στη σαλάτα σας.

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή την δροσερή σαλάτα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share