Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό!

Έτοιμο σε 10 λεπτά!

18 Αυγούστου 2019 15:49
Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό!

Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο μπισκοτογλυκό ψυγείου.Ένα πανεύκολο στη παρασκευή του γλυκό για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο εύκολα και γρήγορα! Παράλληλα, σας έχουμε και την τέλεια συνταγή για άλλο ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
Για τη στρώση κρέμας βανίλιας
1 λίτρο γάλα φρέσκο, κρύο
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. (2 φακελάκια) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα
Για τη στρώση κρέμας σοκολάτας
1 λίτρο γάλα φρέσκο, κρύο
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. (2 φακελάκια) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα
Για την επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα
νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας ή κουβερτούρα τριμμένη στο τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής
Για τη στρώση κρέμας Bανίλιας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλιας και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Βάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε τη κρέμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου (ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει “κρούστα). Μετά προσθέτετε τα χοντρο-σπασμένα Πτι Μπερ και ανακατεύετε με μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς.

Για τη στρώση κρέμας Σοκολάτας: Μέχρι να κρυώσει η κρέμα βανίλιας, παρασκευάσετε σε άλλη καθαρή κατσαρολίτσα τη κρέμα σοκολάτας ακολουθώντας την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία για τη κρέμα βανίλιας. Μόλις έλθει και αυτή σε θερμοκρασία δωματίου αναμιγνύετε τα σπασμένα Πτι Μπερ.

Για τις στρώσεις στο ταψί: Παίρνετε ένα ταψί 30×18 εκ. και το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνετε τη κρέμα βανίλιας με τα μπισκότα, τα απλώνετε ομοιόμορφα και από πάνω στρώνετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας με τα μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ή και ένα ολόκληρο βράδυ, μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Για την επικάλυψη: Στη συνέχεια, χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια και από πάνω πασπαλίζετε νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας. Απολαύσετε το δροσερό. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Οι ζέστες έχουν ήδη φτάσει και τι είναι πιο ιδανικό φυσικά από το παγωτό σοκολάτας, γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα!

Ένα κρεμώδες παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια.

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)


Εκτέλεση


Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότο.


Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

Σημαντικές επισημάνσεις

Με τη βασική συνταγή παγωτό σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχη τούρτα παγωτό σοκολάτα με παντεσπάνι καρυδιού ή ατομικά παγωτά με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.
Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share