Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το καλοκαιρινό brownie με σοκολάτα και αμύγδαλα!

Απλά ονειρεμένο!

16 Αυγούστου 2019 09:37
Το καλοκαιρινό brownie με σοκολάτα και αμύγδαλα!

Αυτό το brownie με σοκολάτα και αμύγδαλα θα είναι από τ’ αγαπημένα σας γλυκά...
Είναι εύκολο γλυκό (δεν θέλει ούτε μίξερ) και έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα!

Για το brownie
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. κακάο σκόνη
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανίλιες
1/3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη ή σκόνη
1/3 κ.γ. αλάτι
80 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη προς ψιλοκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, το τζίντζερ, και τη βανίλια, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι, και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Βουτυροκακαώνουμε καλά τη λαδόκολλα που θα βάλουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, να έχει κάνει αρκετή κρούστα επάνω, και μέσα να κρατάει ελαφρώς υγρό.
Το αφαιρούμε από το φούρνο, και με ένα μαχαιράκι, ξεκολλάμε τις άκρες γύρω-γύρω. Το αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή! Να σας θυμίσουμε το μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share