Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίθανη συνταγή για λαχταριστά κοκάκια!

Θα τα λατρέψετε!

15 Αυγούστου 2019 13:35
Απίθανη συνταγή για λαχταριστά κοκάκια!

Τα κοκάκια είναι από τα γλυκά τα οποία αρέσουν σε ποσοστό 95% στην Ελλάδα. Mπορούμε πολύ εύκολα να τα βρούμε σε ζαχαροπλαστεία αλλά όταν είναι να τα φτιάξουμε μόνοι μας μπορούμε να τα πετύχουμε;

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
3 1/2 ποτήρια γάλα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή καστερ πάουντερ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για το γλάσο:
1 πλάκα μαργαρίνη (250 γρ.)
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2 κρόκους


Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι: χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τους κρόκους για 5′, προσθέτετε το αλεύρι στο οποίο έχετε ρίξει το μπέικιν και τέλος τη μαρέγκα και συνεχίζετε να ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρί και με ένα κορνέ ετοιμάζετε τις ροζέτες για τη βάση και το καπάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 8′-10′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα: σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζετε από τη φωτιά και όπως είναι το μείγμα ζεστό ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Για το γλάσο: σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, το αφαιρείτε από τη φωτιά, ρίχνετε το κακάο ανακατεύετε, συνεχίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Αφού έχετε χτυπήσει τα αυγά τα ρίχνετε σιγά – σιγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύετε ελαφρά.

Στρώνετε στις μισές ροζέτες μία κουταλιά της σούπας κρέμα. Βουτάτε τις άλλες μισές μέσα στο γλάσο και τις τοποθετείτε σαν καπάκι πάνω από την κρέμα. Βάζετε τα κοκ στο ψυγείο.

Εύκολο παγωτό σάντουιτς, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Η πιο έυκολη συνταγή για παγωτό σάντουιτς και έτοιμο μόνο μέσα σε 20 λεπτά! Δείτε παρακάτω τον τρόπο για να βγεί σκληρό και πεντανόστιμο το παγωτό σας! Παράλληλα, σας έχουμε και την τέλεια συνταγή για ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

ΥΛΙΚΑ

1 βανιλετα
1 φακελάκι τρούφα
1 morfat τενεκεδενιο κουτακι
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνου μικρο
1 κουβερτούρα 125gr
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.

Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.

Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά

Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.

Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του ταπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.

Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.

Αφού έχει παγώσει το πρώτο μίγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
Κατάψυξη και ετοιμο για απόλαυση.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share