Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πριν βράσει τα αυγά, τα τρυπάει πάντα με πινέζες. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε κι εσείς! (Video)

Πραγματικά θα σας κάνει να εκπλαγείτε!

14 Αυγούστου 2019 20:49
Πριν βράσει τα αυγά, τα τρυπάει πάντα με πινέζες. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε κι εσείς! (Video)

Πριν βράσει τα αυγά, τα τρυπάει πάντα με πινέζες. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε κι εσείς! Αγαπάτε τα αυγά; Τα παρακάτω κόλπα για βράσιμο, τηγάνισμα και κόψιμο αυγών θα σας προσφέρουν νέους τρόπους μαγειρέματος!

Σφιχτά αυγά φούρνου

Αυτό μπορεί να είναι ενάντια στο μαγείρεμα των αυγών, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε σφιχτά αυγά στο φούρνο! Τοποθετήστε τα αυγά σε ταψί για κεκάκια. Δε χρειάζεται νερό. Απλά ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε μπολ με κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Μεγάλος κίνδυνος: Γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν;

Αυγά μάτια μέσα σε λαχανικά

Τηγανίστε τα αυγά μάτια μέσα σε ροδέλα κρεμμυδιού ή πιπεριά! Είναι ταυτόχρονα και εντυπωσιακό και θρεπτικό!

Ξεχωρίστε εύκολα τα ασπράδια

Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού για να χωρίσετε εύκολα τα ασπράδια από τους κρόκους. Σπάστε ένα αυγό μέσα σε μπολ, βάλτε το στόμιο του μπουκαλιού πάνω από τον κρόκο και πιέστε το μπουκάλι. Το μπουκάλι θα αναρροφήσει τον κρόκο!

Τέλεια κεντραρισμένοι κρόκοι

Αν θέλετε να φτιάξετε γεμιστά αυγά με τέλεια κεντραρισμένο κρόκο, υπάρχει ένα κόλπο για να το πετύχετε. 12 ώρες πριν βράσετε τα αυγά, γυρίστε το χαρτόνι στο πλάι. Έτσι οι κρόκοι θα κεντραριστούν στο ασπράδι και θα παραμείνουν έτσι στο βράσιμο.

Μειώστε την πίεση

Χρησιμοποιήστε πινέζες για να πετυχαίνετε τέλεια σφιχτά αυγά κάθε φορά! Αυτό μειώνει την πίεση των αυγών, και όταν είναι έτοιμα, απλά ανακινήστε τα για να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα. Τοποθετήστε την πινέζα στη στρογγυλεμένη πλευρά, καθώς εκεί συγκεντρώνεται ο αέρας.

Τέλος το ξεφλούδισμα

Το ξεφλούδισμα των αυγών απαιτεί αρκετό χρόνο. Κόψτε κατευθείαν το βραστό αυγό με το μαχαίρι και αφαιρέστε το από το κέλυφός του με ένα κουτάλι.

Δοκιμή φρεσκάδας

Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα, είναι να δοκιμάσετε αν επιπλέουν. Ρίξτε ένα αυγό σε ποτήρι με νερό, και αν επιπλέει σημαίνει ότι είναι γεμάτο με αέρα και δεν είναι πλέον φρέσκα. Τα αυγά που βυθίζονται είναι ασφαλή για κατανάλωση!

Ομελέτα βάφλα

Δοκιμάστε να φτιάξετε ομελέτα σε βαφλιέρα! Είναι πανεύκολο και θα έχετε έτοιμο γεύμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

Ομελέτα σε σακουλάκι

Έχετε ποτέ σκεφτεί να βράσετε την ομελέτα σας; Χτυπήστε την ομελέτα και προσθέστε όσα άλλα υλικά θέλετε μέσα σε σακουλάκι ζιπ. Αυτού του είδους σακουλάκια αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να βράσετε αρκετά σακουλάκια ταυτόχρονα, και ετοιμάζετε εύκολα ένα γρήγορο γεύμα. Μπορείτε να τα φυλάξετε και κατάψυξη!

Τέλεια τηγανιτά αυγά μάτια!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε τα τέλεια αυγά μάτια με βούτυρο!

Υλικά

• 4 αυγά
• βούτυρο γάλακτος ή φυτίνη ή ελαιόλαδο


• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, με το βούτυρο ή το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Σπάμε μέσα ένα - ένα τ' αυγά, προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος τους, (προσοχή στο σπάσιμο και στο ρίξιμο), και να μην κολλήσουν το ένα με τ' άλλο. (Εάν τ᾿ αυγά δεν είναι φρέσκα, τα ασπράδια θα απλώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους).

Παίρνουμε κουταλιές από το βούτυρο ή το Αυγά τηγανιτά μάτια σε βούτυρο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς» λάδι και τις ρίχνουμε πάνω στους κρόκους των αυγών, μέχρι να ψηθούν λίγο, (όσο μας αρέσει).

Αλατοπιπερώνουμε και, μόλις πιάσουν μια λεπτή άσπρη πέτσα οι κρόκοι των αυγών, παραμένοντας όμως μέσα μελάτοι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τ' αυγά στα πιάτα, βγάζοντάς τα προσεχτικά με μια σπάτουλα.

Ιδανικό συνοδευτικό ξεροψημένες πατάτες τηγανιτές.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share