Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μυστικό για τέλεια τηγανητά κολοκυθάκια!

Τι πρέπει να κάνετε;

12 Αυγούστου 2019 18:42
Το μυστικό για τέλεια τηγανητά κολοκυθάκια!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τα καλύτερα μυστικά για τις συνταγές σας! Αυτή την φορά σας βρήκαμε πως θα πετύχετε τα τέλεια τηγανητά κολοκυθάκια!

Υλικά:

300 γρ. κολοκυθάκια και κολοκυθανθοί
150 γρ. αλεύρι (θα περισσέψει, αλλά για να υπάρχει περιθώριο)

1 κουτάκι μπίρα

200 ml ελαιόλαδο ραφινέ
αλάτι

Εκτέλεση:

Tα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές εγκάρσιες φέτες πάχους 4-6 χιλιοστών (στρογγυλά). Τα ξεπλένετε σε σουρωτήρι μαζί με όσους κολοκυθανθούς έχετε και πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι. Τα αφήνετε εκεί από μισή ώρα ως 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

Ένα τέταρτο πριν χρειαστεί να τα σερβίρετε, παίρνετε 2 μεγάλα μπολ. Στο πρώτο βάζετε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ρίχνετε σταδιακά λίγο πάνω από μισό κουτάκι μπίρα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ελαφρά πηχτός χυλός. Στο δεύτερο μπολ βάζετε απλώς αλεύρι και λίγο αλάτι.

Βάζετε το ραφινέ ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Μέχρι να κάψει, αρχίζετε να βουτάτε ένα –ένα τα κολοκυθάκια και τους ανθούς πρώτα στον χυλό να πάρουν πάνω τους λίγο κουρκούτι και αμέσως μετά, τα αλευρώνετε στο δεύτερο μπολ. Τα ρίχνετε ένα-ένα μέσα στο καυτό λάδι και ακολουθείτε τη διαδικασία σε σειρά μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Σε 3-4 λεπτά τα γυρνάτε απ’ την ανάποδη και σε άλλα 2 λεπτά τα αποσύρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, με τη σειρά που τα βάλατε. Επαναλαμβάνετε σειριακά μέχρι να ολοκληρωθεί το τηγάνισμα. Αν χρειαστεί λίγο ακόμη κουρκούτι, συμπληρώνετε με το υπόλοιπο της μπίρας και λίγο απ’ το αλεύρι.

Τα σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, να είναι τραγανά και ζεστά (αν και δεν θα μαλακώσουν για αρκετή ώρα). Μπορείτε να συνοδεύσετε τα τηγανητά κολοκυθάκια με το κλασικό τους «ταίρι» το τζατζίκι ή ακόμη καλύτερα με ένα ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι 2%, φρέσκο δυόσμο με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Τέλειες λιαστές ντομάτες!

Μύρισε καλοκαίρι και τι καλύτερο είναι από την ντομάτα σε όλες τις εκδοχές της; Θα σας παρουσιάσουμε ποια είναι η σωστή συνταγή για να πετύχετε τις τέλειες λιαστές ντομάτες!

Υλικά:

1 κιλό αποξηραμένες ντομάτες
½ λίτρο άσπρο ξύδι από κρασί

½ λίτρο άσπρο ξηρό κρασί
½ λίτρο νερό
2 κουταλιές θαλασσινό αλάτι
2 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κάπαρη σε ξύδι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τις ντομάτες σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά. Τις ξεπλένουμε με μπόλικα νερά, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξύδι, το νερό και το κρασί μαζί με τα δαφνόφυλλα και το αλάτι. Όταν βράσει, βουτάμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3,4 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν απλωμένες πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όταν γίνουν χλιαρές, τις μεταφέρουμε πάνω σε ένα καθαρό πανί, τη μία δίπλα στην άλλη. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο καθαρό πανί και μετά ρολάρουμε, πιέζοντας ώστε να στεγνώσουν καλά. Τις αφήνουμε έτσι για 3 ώρες περίπου.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ σκεύος και τις ανακατεύουμε εκεί μέσα με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και την κάπαρη. Έχει σημασία αυτό το στάδιο και ας μην το παραλείψουμε γιατί έτσι εξασφαλίζουμε λιγότερες φυσσαλίδες αέρα μέσα στο βάζο.

Τελικά, τοποθετούμε λίγες ντομάτες στο βάζο και τις πατάμε με το πηρούνι για να αφαιρέσουμε τον αέρα. Προσθέτουμε λίγο λάδι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε 1 εκατοστό πριν από το στόμιο του βάζου. Καλύπτουμε τότε με 0,5 εκατοστό λάδι και κλείνουμε.

Θα περιμένουμε 30 μέρες και τότε θα είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μαρμελάδα λεμόνι για να τους καταπλήξετε όλους!

Πανεύκολη Τούρτα Λεμόνι! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share