Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!
Είναι πεντανόστιμο
10 Αυγούστου 2019
20:56
Ένα φαγητό πουμυρίζει θάλασσα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπεζώματα!
Το φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό! Μία τέλεια συνταγή!
Υλικά
1 νεροπότηρο κριθαράκι χοντρό
1 χταπόδι μέτριο, 1 κιλό περίπου
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί από τη Σάμο
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια της κουκούλας και το δόντι. Αποκόβετε την κουκούλα από το σώμα και την κόβετε σε μικρά κομματάκια, ενώ χωρίζετε τα πλοκάμια ένα-ένα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Σοτάρετε 2-3 λεπτά και προσθέτετε το χταπόδι και το γλυκό κρασί.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σ’ ένα νεροπότηρο νερό. Πιπερώνετε καλά και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμα.
Όταν το χταπόδι έχει γίνει τρυφερό, προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και, μόλις ξαναπάρει βράση, ρίχνετε μέσα το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Σε 15 λεπτά περίπου το φαγητό σας είναι έτοιμο. Στο ενδιάμεσο του μαγειρέματος δοκιμάζετε για να δείτε μήπως το κριθαράκι χρειάζεται λίγο αλάτι και προσθέτετε πιπέρι. Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα.
Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε τα τέλεια ρολάκια κανέλας!
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτας
4 κουταλιές ζάχαρη και πασπάλισμα κανέλας όσο θέλετε.
Λίγο γάλα
Εκτέλεση:
Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας, το περνάτε με το πινέλο με λίγο γάλα και πασπαλίζετε ζάχαρη και κανέλλα.
Αυτό ήταν!
Το κάνετε ρολό, το κόβετε σε κομμάτια τα απλώνετε στο ταψί, τα περνάτε με λίγο γάλα από πάνω και μέσα στο φούρνο στους 220ο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. (μη ξεχάσετε να βάλετε λαδόκολλα στο ταψί)
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Γαρίδες σαγανάκι που θα σας ξετρελάνουν!
Τραγανές τηγανητές μπανάνες! - Κόλαση!
Παραδοσιακοί εργολάβοι! - Ή αλλιώς το Ελληνικό μακαρόν!
Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!