Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πιο δροσερό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Τέλειο!

6 Αυγούστου 2019 15:54
Το πιο δροσερό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

Ένα υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες και μπισκότα, που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι. Μια εύκολη συνταγή για το τέλειο επιδόρπιο ή το ιδανικό κέρασμα.

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα με μαύρη κουβερτούρα:
½ φλ. τσαγιού νερό
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
Για τη σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος:
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά (ή αντίστοιχη φυτική κρέμα)
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Για τα μπισκότα:
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. κονιάκ

Για γαρνίρισμα:
1 φλ. τσαγιού τρίμμα μαύρης κουβερτούρας ή χρωματιστά κουφετάκια
Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα με μαύρη κουβερτούρα: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα με μαύρη κουβερτούρα και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ψιλοκομμένη σοκολάτα και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.

Για τη σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος: Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή το φούρνο μικροκυμάτων) τη ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος. Σε ένα μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν “πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.

Σταματάτε αμέσως το χτύπημα, προσθέτετε μέσα στο μπολ τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μη ξεφουσκώσει, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε τη σοκολατένια σαντιγί σας στην άκρη ή τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να τη χειριστείτε με μεγαλύτερη ευκολία.

Για τα μπισκότα: Σε μέτριο μπολ αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά το γάλα με το κονιάκ. Βουτάτε το κάθε μπισκότο για λίγα δευτερόλεπτα στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε στη βάση ενός πυρέξ.
Από πάνω απλώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας μαύρης κουβερτούρας, συνεχίζετε με ακόμα μια στρώση μπισκότα, πάλι βουτηγμένα σε στο μείγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα μαύρης κουβερτούρας.

Για γαρνίρισμα: Τελειώνετε με τη σοκολατένια σαντιγί την οποία στρώνετε από πάνω με ένα κουτάλι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας ροζέτες. Γαρνίρετε πασπαλίζοντας με το τρίμμα σοκολάτας ή με χρωματιστά κουφετάκια επιλογής σας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

3+1 γλυκά ψυγείου που χρειάζονται μόνο 4 υλικά!

Μπορούμε με λίγα υλικά να φτιάξουμε τα νοστιμότερα γλυκά είναι οι τέσσερις δροσερές και κολασμένες συνταγές που ακολουθούν.

Σοκολάτα, μπισκότο, λεμόνι και δροσερό ζελέ βρίσκονται στις υπηρεσίες σας κι είναι η λύση που ψάχνετε στις καλοκαιρινές λιγουρίτσες. Δείτε και τα 3+1 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά!

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι


Τι θα χρειαστείτε

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ό,τι γεύση θέλετε)*

Ζεστό και κρύο νερό

*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία γεύσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι «χοντροσπάστε» τα μπισκότα.

Ετοιμάζετε συμφώνα με τις οδηγίες τις συσκευάσεις το ζελέ. Συνήθως χρειάζονται 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι -εδώ θα χρειαστείτε 2 φακελάκια από την ιδία γεύση.

Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω απ’ τα μπισκότα και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Στην συνέχεια ετοιμάστε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύστε το πάνω από την πρώτη στρώση. Περιμένετε πάλι να σφίξει.

Στο τελευταίο στάδιο, κάνετε ακριβώς ότι και πριν, απλά αντί για το κρύο νερό βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να «αφρατέψει».

Βάλτε το στην κατάψυξη για να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Γλυκό ψυγείου με μαύρη και λευκή σοκολάτα

Τι θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

570 ml ‏κρέμα γάλακτος

300 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

2 ‏μεγάλα ασπράδια αβγών

Τι πρέπει να κάνετε

Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 εκατοστών περίπου και απλώστε μια λωρίδα λαδόκολλα στη βάση.

Λιώστε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει εντελώς κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά τα 370 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα σε μπεν μαρί, χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέστε απαλά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπήστε τη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Στη συνέχεια, στρώστε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώστε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσετε τη λευκή.

Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά κατά προτίμηση)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Τι πρέπει να κάνετε

Ανακατεύετε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Σε ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος που θα σερβίρετε το γλυκό, θρυμματίζετε 2 μπισκότα.

Γεμίστε το ποτήρι με την κρέμα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε άλλη μία στρώση μπισκότων.

Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγο, διακοσμήστε όπως θέλετε και απολαύστε.

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο

Τι θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο

3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi

1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια

*2-3 κουταλάκια της σούπας λικέρ της αρέσκειας σας (προαιρετικά)

*Θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Για τη βάση: Θρυμματίστε τα μπισκότα στο multi και λιώστε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώστε το μείγμα καλά και ισομερώς σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα. Ισιώστε με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετήστε τα σπασμένα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνετε σε κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, ρίξτε την στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέστε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύστε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να «σταθεί».

Μόλις μισοκρυώσει, στρώστε το πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας (αν θέλετε) και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά.

Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share