Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

6+1 συνταγές για γλυκά μόνο με 2 υλικά!

Πεντανόστιμες!

5 Αυγούστου 2019 12:45
6+1 συνταγές για γλυκά μόνο με 2 υλικά!

Μπορούμε με λίγα υλικά να φτιάξουμε τα νοστιμότερα γλυκά είναι οι τέσσερις δροσερές και κολασμένες συνταγές που ακολουθούν.

Σοκολάτα, μπισκότο, λεμόνι και δροσερό ζελέ βρίσκονται στις υπηρεσίες σας κι είναι η λύση που ψάχνετε στις καλοκαιρινές λιγουρίτσες. Δείτε και τα 3+1 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά!

Χουρμάδες + Βούτυρο Καρύδας = Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρη!

Χρειάζεσαι μόνο ⅔ κούπας χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) και 1 ½ κουταλιά βούτυρο καρύδας

Ανακάτεψε τα δύο υλικά σε μίξερ ή με το χέρι για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει εντελώς ομοιόμορφο το μίγμα και μετά πλάσε τα σε μικρά κουλουράκια. Άπλωσέ τα σε πιάτο να στεγνώσουν και εάν δεν τα καταβροχθίσεις, διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες. Η συνταγήα αυτή απογειώνεται με την προσθήκη ξηρών καρπών!

Φυστικοβούτυρο + Μπανάνα = Παγωτό!

Χρειάζεσαι μόνο 4 ώριμες μεγάλες μπανάνες και 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες. Βάλε τις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Ρίξε τις παγωμένες ροδέλες στο μπλέντερ και λιώσε τις καλά μέχρι να γίνουν πουρές (αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό, ρίξε λίγο γάλα στις μπανάνες για να λιώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα). Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά (στο μπλέντερ). Μπορείς να σερβίρεις!

Ζάχαρη + Φύλλο Σφολιάτας = Palmiers!

Χρειάζεσαι μόνο μισή κούπα ζάχαρη και 1 πακέτο σφολιάτα

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίξε στον πάγκο σου 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετησέ το πάνω στη ζάχαρη. Στρίψτο σε ρολό και σταμάτα περίπου όταν φτάσεις στο μέσον του. Κάνε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρεις να συναντηθούν.Πάρε το μαχαίρι και κόψε την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers (όχι χοντρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά). Άπλωσέ τα σε ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήσε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Αναψυκτικό λεμόνι + Ζαχαρούχο Γάλα = Σορμπέ λεμόνι!

Χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάκι αναψυκτικό (Sprite ή 7up, λεμονίτα ή ό,τι γεύση αναψυκτικό προτιμάς) και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα!

Ανακάτεψε καλά τα υλικά σου και είτε χρησιμοποίησε την παγωτομηχανή για να το φτιάξεις όπως φτιάχνεις όλα τα παγωτά σου ή κάνε το εξής: βάλε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και πάγωσέ το στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε μία ώρα (για 3 με τέσσερις φορές) και ανακατεύοντας καλά. Έτοιμο!

Σοκολάτα + Τυρί Κρέμα = Τρούφες Σοκολάτας!

Χρειάζεσαι μόνο 250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia) και 500γρ. σοκολάτα κοβερτούρα.

Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτύπα το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και ανακάτεψέ το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Πλάσε το μίγμα σου σε 36 μικρές μπάλες και με βάλε το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσεις πάλι.Βούτα κάθε μπάλα στο λιωμένο μίγμα και τοποθέτησέ την σε λαδόχαρτο για να στεγνώσει.

Nutella + Γάλα = Ρόφημα Σοκολάτας!

Χρειάζεσαι μόνο 4 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες (ή αραιωμένο εβαπορέ) και μισή κούπα nutella ή μερέντα.

Πώς; Βάλε τα υλικά σου σε ένα κατσαρολάκι και άναψε τη φωτιά στο μέτριο. Όσο το μίγμα ζεσταίνεται, ανακάτευε ελαφρά να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το πετύχεις, σέρβιρε σε τέσσερις κούπες και στην υγειά σας!

Σιρόπι Σφενδάμου + Αυγά = Σουφλέ Σφενδάμου

Χρειάζεσαι μόνο ⅓ κούπας σιρόπι σφενδάμου και 2 αυγά

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χώρισε σε δύο μπολάκια τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Χτύπησε μαζί τους κρόκους με το σιρόπι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Σε ανοξείδωτο μπλολ χτύπα τα ασπράδια καλά και αμέσως ρίξε μέσα το μίγμα με το σιρόπι. Μοίρασέ το σε φορμάκια και βάλε τα πάνω σε ταψί. Ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Λαχταριστό, ανάλαφρο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με βάση σαβαγιάρ και γέμιση κρέμας ινδοκάρυδου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα-πάστα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τι περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σαβαγιάρ
100 γρ. ινδοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3 φακελάκια κρέμα Άνθος Αραβοσίτου” στιγμής με γεύση βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα για τις κρέμες + επιπλέον γάλα για τα σαβαγιάρ
400 γρ. φυτική σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Βουτάτε σε γάλα τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στιγμιαία για να μη μουλιάσουν, τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 20×30 εκ. και από πάνω τα πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις 3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου” μαζί με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αδειάζετε τη κρέμα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω άλλο λίγο ινδοκάρυδο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ.
Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνετε πάνω από τη κρύα και σταθερή πλέον κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share