Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παραδοσιακό κανταΐφι σιροπιαστό με καρύδια!

Η πιο νόστιμη συνταγή!

1 Αυγούστου 2019 18:55
Παραδοσιακό κανταΐφι σιροπιαστό με καρύδια!

Χρυσαφένιο, τραγανό και απίστευτα ζουμερό! Μια βήμα προς βήμα συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό κανταΐφι με καρύδια για να το πετύχετε με την πρώτη σας προσπάθεια! Δείτε τα υλικά της συνταγής!

Υλικά:

450 γρ. κανταΐφι
250 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα


1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
μια πρέζα γαρύφαλλο
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλας

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για σιροπιαστό κανταΐφι, ξεκινήστε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βαλτε σε δυνατή φωτιά. Αφήστε να έρθουν σε βρασμό και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Όταν είναι έτοιμο αφήστε το στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Στη συνέχεια θα προετοιμάσετε τη γέμιση για το καταΐφι. Σε ένα μούλτι βάλτε τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο σε σκόνη και χτυπήστε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς τα καρύδια.

Λίωστε το βούτυρο και βουτυρώστε καλά ένα ταψί 26-28 εκ. σε διάμετρο.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ξάνετε καλά το καταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη. Καλύψτε τα 2 μέρη με μία νωπή πετσέτα την οποία για να μην ξεραθούν.

Χωρίζετε το πρώτο κομμάτι από το καταΐφι σε 7 ίσα μέρη. Τα απλώνετε στον πάγκο (σε σχήμα φωλιάς), τα βουτυρώνετε και βάζετε στο κάθε κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση. Τυλίξτε το κάθε κομμάτι σε ρολό και τοποθετήστε τα ένα ένα στο βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Πασπαλίστε με βούτυρο το κάθε κομμάτι. (Συνεχίστε τη διαδικασία με το υπόλοιπο καταΐφι)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170-180C ψήνετε στη μεσαία σχάρα για πρίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να τραγανίσει.

Μόλις βγάλετε το κανταιφι από τον φούρνο, σιροπιάστε το με το κρύο σιρόπι. Με μία κουτάλα ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι, αφήνοντας να απορροφηθεί. Σκεπάστε το κανταΐφι με μία πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και σιροπιάστε με το υπόλοιπο σιρόπι. Περιμένετε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Σερβίρετε το κανταΐφι σκέτο ή με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Καλή σας απόλαυση!

Σπιτικό παγωτό cookies & Cream, 3 υλικά! (video)

Μετράς τα παγωτά που τρως το καλοκαίρι; Αν ναι, τότε με αυτό το παγωτό θα χάσεις το μέτρημα....

Κι αυτό γιατί θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά και ξανά. Και κανείς δεν θα πιστεύει πως το έφτιαξες με τα χεράκια σου και δεν είναι αγοραστό.
Άσε που χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά!

Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος
150 ml ζαχαρούχο γάλα
7 γεμιστά μπισκότα (ή οποιαδήποτε άλλα μπισκότα σου αρέσει να τρως)

Διάβασε πως γίνεται το πανεύκολο σπιτικό παγωτό cookies & cream


  1. Βγάζω την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και την χτυπώ σε σαντιγί.
    2. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη και σχηματίζει ανάλαφρες κορφούλες, σταματώ το μίξερ και προσθέτω στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα, το οποίο είχα πρώτα βάλει στο ψυγείο για να είναι επίσης κρύο.
    3. Ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα να ενωθεί το γάλα με την σαντιγί.
    4. Θρυμματίζω τα μπισκότα με το χέρι ( κρατάω καναδυό) και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω απαλά.
    5. Βάζω το μείγμα στο δοχείο που θα χρησιμοποιήσω και πασπαλίζω την επιφάνεια με τα μπισκότα που είχα κρατήσει.
    6. Σκεπάζω το δοχείο και το τοποθετώ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share