Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Τα πιο νόστιμα φασολάκια λαδερά!

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή!

31 Ιουλίου 2019 15:59
Τα πιο νόστιμα φασολάκια λαδερά!

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι πραγματικά πανεύκολη και γρήγορη! Το μεσημέρι μπορείτε να φτιάξετε λαδερά φασολάκια που θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους! Πάντως αν θέλετε κάτι γλυκό τότε σας προτείνουμε παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Υλικά:

4-5 άτομα
1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα (στρογγυλά ή πλατιά)

Συνταγή


2 κολοκυθάκια
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
2 μέτριες πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φρέσκα φασολάκια και τα καθαρίζουμε από τις "κλωστές", που βρίσκονται στο πλάι. (Τα κατεψυγμένα δε χρειάζονται πλύσιμο και καθάρισμα.)

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 1', ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φασολάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 5'-7'.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε βραστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν όλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 40'-45'.

Πανεύκολη και πεντανόστιμη λουκανικόπιτα!

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για λουκανικόπιτα ακόμα και αν είστε πρωτάρηδες στη μαγειρική θα την απολαύσετε! Άλλη μια πεντανόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Υλικά συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 850 γρ.)
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
8 μεγάλα λουκάνικα επιλογής σας
1 αυγό + 1 κ.σ. νερό χτυπημένα

Πανεύκολη και πεντανόστιμη λουκανικόπιτα!

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε το κέτσαπ και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε πάγκο εργασίας και το “ανοίγετε” ελαφρώς με ένα πλάστη. Με ένα πινέλο παίρνετε από το μείγμα κέτσαπ-μουστάρδες και αλείφετε το φύλλο κάθετα σε 4 ίσα μέρη, από μια χοντρή λωρίδα μείγματος σε κάθε μέρος (δείτε στο βίντεο).
Από πάνω τοποθετείτε ένα λουκάνικο το οποίο αλείφετε και αυτό επίσης με το μείγμα κέτσαπ μουστάρδας. Κόβετε το φύλλο σε τέσσερα ίσα μέρη και τα αλείφετε γύρω γύρω στις άκρες με λίγο νερό για να κολήσουν. Τυλίγετε με το φύλλο το κάθε λουκάνικο διπλώντάς το προς τα μέσα στη μικρή πλευρά του και μετά το ρολάρετε να σφραγιστεί καλά το λουκάνικο (δείτε στο βίντεο).
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα 4 λουκάνικα. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και επάνω τοποθετείτε τις 8 λουκανικόπιτες με το τελείωμα του φύλλου προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια απ” όλες τις λουκανικόπιτες. Τις ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς στον αέρα φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share