Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τα γλυκά χρωματιστά ποπ κορν που μπορείς να φτιάξεις! (Video)

Θα τα λατρέψετε...

30 Ιουλίου 2019 11:25
Τα γλυκά χρωματιστά ποπ κορν που μπορείς να φτιάξεις! (Video)

Τα ποπ κορν είναι ένα σνακ που όλοι αγαπάμε! Είτε αλμυρά είτε γλύκα τα ποπ κορν...είναι ποπ κορν!

Εμείς σήμερα έχουμε να δείχνουμε πως να φτιάξετε τα πιο τέλεια γλυκά και χρωματιστά ποπ κορν! Γιατί τα ποπ κορν του σινεμά είναι κίτρινα;

Ο τρόπος είναι απλός!

Τα γλυκά χρωματιστά ποπ κορν που μπορείς να φτιάξεις!

Πριν βάλετε στο τηγάνι/κατσαρόλα, ό,τι κι να χρησιμοποιείτε, το καλαμπόκι κάνετε την εξής ενέργεια.

Σε μικρά μπολάκια βάζετε ζάχαρη.

Στο κάθε μπολάκι προσθέτετε 2-3 σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τα ανακατεύετε και όταν βάλετε το λάδι ή βούτυρο για να ζεσταθείς βάζετε και την ζάχαρη!

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε το από κάτω βίντεο:

Tα πιο νόστιμα καραμελωμένα ποπκόρν!

Tα πιο νόστιμα καραμελωμένα ποπκόρν!

Το σνακ που συνοδεύει τις ταινίες, είναι πεντανόστιμο και αγαπημένο ακόμα και αν περιέχει μόνο βούτυρο και αλάτι.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με μια εναλλακτική συνταγή, το καραμελωμένο ποπκόρν με σόγια σος είναι μια εξωτική παραλλαγή που επιφυλάσσει διαδοχικές -ευχάριστες- εκπλήξεις στον ουρανίσκο.

Υλικά

8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)

¾ φλιτζ. ζάχαρη

¼ φλιτζ. νερό

¼ φλιτζ. σόγια σος

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ τζίντζερ σε σκόνη

 Tα πιο νόστιμα καραμελωμένα ποπκόρν!

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του.


2. Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.

3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος, το βούτυρο και το σησαμέλαιο. Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να πάρει μια βράση. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

4. Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ. Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο ποπκόρν και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.


5. Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς το μία φορά περίπου στα 10 λεπτά.

6. Βγάζετε το ποπκόρν από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς προτού το σερβίρετε. Όσο περισσέψει (αμφίβολο ότι θα περισσέψει) μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες.

Tip: Μη σας προβληματίσει αν, βγάζοντας το ποπκόρν από το φούρνο, η καραμέλα είναι κολλώδης. Θα γίνει σκληρή μόλις αρχίσει να κρυώνει. Αυτό το καραμελωμένο ποπκόρν μπορείτε να το φάτε άνετα με τα χέρια χωρίς να λερώνετε τα δάχτυλά σας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share