Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο…!

Προσοχή!

29 Ιουλίου 2019 14:09
Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο…!

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ποπ κορν του σινεμά έχει κάτιτις που το ξεχωρίζει από εκείνο που φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι. Ένα παιδί 3 ετών πνίγεται καθώς τρώει ποπ κορν. 6 μήνες μετά, οι γιατροί αναγκάζονται να του βγάλουν την μηχανική υποστήριξη!

Είναι σίγουρα πάντα πολύ καλά αλατισμένο και απίστευτα βουτυρένιο και απολαυστικό, σωστά; Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε πως το ποπ κορν του κινηματογράφου δεν περιέχει ούτε σταγόνα βούτυρο!

Αν δεν είναι λοιπόν κατακίτρινο από το βούτυρο, τότε από τι είναι; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Extra Crispy, αυτό που νομίζουμε ότι είναι “βούτυρο” είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα Flavacol, ενός αλατιού που έχει την τάση να “κολλάει” στο ποπ κορν και να μην συσσωρεύεται στον πάτο του κουτιού, όπως θα γινόταν με το κλασικό θαλασσινό αλάτι, και ενός λαδιού που μιμείται τη γεύση του βουτύρου. Το τελευταίο είναι φτιαγμένο από διάφορα χημικά, όπως Β καροτίνη, πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο και τριτοταγή βουτυλυδροκινόνη.

Στην ουσία λοιπόν τρώμε αλάτι και μπόλικα χημικά, τα οποία βέβαια έχουν κριθεί ασφαλή για κατανάλωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως και να έχει, βλέπουμε πλέον λίγο διαφορετικά το αγαπημένο μας βουτυρένιο, αλμυρό σνακ, αν και για να είμαστε ειλικρινείς δεν νομίζουμε ότι η παραπάνω πληροφορία θα μάς σταματήσει από το να το απολαμβάνουμε.

Ένα έξυπνο κόλπο για να φτιάξεις πεντανόστιμο σπιτικό ποπ κορν με νερό αντί για λάδι!

Κλασικό, πεντανόστιμο και συνδυασμένο με το σινεμά, το ποπ κορν είναι από τα πλέον αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων.

Αυτό που κάνει παχυντικό το ποπ κορν είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Αν τα φτιάξεις στο σπίτι χωρίς βούτυρο και λάδι, έχεις ένα πολύ ελαφρύ σνακ με λίγες θερμίδες, αφού τα τρία φλιτζάνια έτοιμο ποπ κορν έχουν μόλις 93 θερμίδες.

Εμείς σου βρήκαμε τον τρόπο να φτιάξεις ποπ κορν με νερό και όχι με λάδι και έτσι να απολαύσεις αυτό το μοναδικό σνακ χωρίς τύψεις.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι 2 κουταλιές της σούπας νερό, μισή κούπα καλαμπόκι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Τοποθέτησε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος στο μάτι σε δυνατή φωτιά και βάλε λίγο νερό. Ρίξε τα ποπ κορν σου, κλείσε το καπάκι και περίμενε να σκάσουν τα πρώτα ποπ κορν.

Στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά και είναι έτοιμα. Φρόντισε να κουνάς συχνά το σκεύος για να μην κολλήσουν τα ποπ κορν.

Τα βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις λίγο αλάτι αν θες γιατί μην ξεχνάς ότι κάνει κατακράτηση υγρών.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα πετύχεις με την πρώτη φορά.Συνέχισε την προσπάθεια και κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share