Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια σε 10 λεπτά (video)

Θα γλείφετε τα χέρια σας!

29 Ιουλίου 2019 10:33
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με χουρμάδες και καρύδια σε 10 λεπτά (video)

Ένα υπέροχο, υγιεινό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό με χουρμάδες και καρύδια με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Μια πολύ εύκολη, με 2 κινήσεις συνταγή, για αρχάριους, για ένα τέλειο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με μια φανταστική κολλώδη υφή και απίστευτη γεύση, που σίγουρα θα απολαύσετε από τη πρώτη μπουκιά. Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση με χουρμάδες και καρύδια:

400 γρ. (2½ φλ.) χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους

150 γρ. (1½ φλ.) καρύδια

60 γρ. (1/2 φλ.) σκόνη κακάο

20 γρ. (2 κ.σ.) νιφάδες κακάο ή 1 κ.σ. σκόνη κακάο (προαιρετικά)

1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο [*]

1 πρέζα αλάτι

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 30 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
  • 80 γρ. (1/4 φλ.) μέλι ή αγαύη σε σιρόπι
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) λάδι καρύδας, λιωμένο [*]
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, δηλαδή: τα καρύδια, τους χουρμάδες, το κακάο σε σκόνη, (τις νιφάδες κακάου προαιρετικά) το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γίνουν μια πηχτή μάζα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20εκ. το οποίο έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος, (φροντίστε να εξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα) και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη, δηλαδή: το κακάο σε σκόνη, το μέλι ή σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Το ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης πάνω από το μείγμα βάσης. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αν δεν έχετε λάδι καρύδας στο σπίτι δεν χρειάζεται. Δίνει βέβαια μια έξτρα γεύση και υφή αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπορέλαιο, ή βούτυρο λιωμένο ή απλώς με νερό.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Ένα νόστιμο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά. Έύκολο και γρήγορο για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή με μπάρες σοκολάτας με μπισκότα όρεο και προαιρετικά και με σταγόνες σοκολάτας. Φυσικά υπάρχει ένας άλλος ένας τρόπος να φτιάξετε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου και αυτή τη φορά με ζαχαρούχο γάλα...

Υλικά συνταγής
350 γρ. (35 περίπου) μπισκότα Όρεο
100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ημίγλυκη, που λιώνει εύκολα (όπως η Nestle Dessert)
1 χούφτα σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Σπάζετε τα 10 από τα μπισκότα όρεο στα 4 και τα αφήνετε στην άκρη για τη διακόσμηση.

Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα όρεο (25 μπισκότα περίπου) και τα θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε στο μπλέντερ και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα για 10 λ στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας στο ταψί και το απλώνετε με μικρή σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί καλά όλη η βάση.

Στη συνέχεια παίρνετε στη χούφτα σας μείγμα όρεο-τυριού και το πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να πλατύνει το μείγμα σε πάχος 1 εκ. περίπου. Το τοποθετείτε απαλά πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σκεπάσετε όλη τη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας με το μείγμα όρεο, σχεδόν χωρίς να υπάρχουν κενά και να καλυφθεί η επιφάνεια τη ταψιού. Μην σας ανησυχήσει αν υπάρξουν και κάποια μικρά κενά.

Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα μέχρι και πάλι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Στρώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού τα σπασμένα στα 4 μπισκότα όρεο που κρατήσατε. Προαιρετικά ανάμεσα στα μπισκότα πασπαλίζετε τις σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share