Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Θα σας ξετρελάνει αυτή η συνταγή!

27 Ιουλίου 2019 16:32
Σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Κρεμώδες παγωτό σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια. Έχει βελούδινη υφή με υπέροχη σοκολατένια γεύση. Η πιο νόστιμη συνταγή!

Γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα και κρυστάλλους.

Υλικά:

Συνταγή παγωτό

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)

2 βανίλιες

330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά

4 κ. γλ. κακάο 100%

100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας.Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότου.

Ένα δροσερό και νόστιμο επιδόρπιο: Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα!

Τα παγωτά σοκολάτα-μπανάνα μας αρέσουν πολύ! Στην πιο εύκολη και light εκδοχή τους πάλι, φτιάχνονται με ολόκληρο φρούτο και επικάλυψη σοκολάτας. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Για τα παγωτίνια μπανάνας θα χρειαστείτε:

3 ‏μπανάνες
125 γρ. ‏σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
75γρ. ‏αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα.

Μπήγετε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλετε στο δίσκο που ετοιμάσατε τα αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνετε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.

Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share