Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γεμιστές πιπεριές με τυριά και ντομάτα!

Ο πιο νόστιμος καλοκαιρινός μεζές!

26 Ιουλίου 2019 15:42
Γεμιστές πιπεριές με τυριά και ντομάτα!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για φέτος το καλοκαίρι! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε γεμιστές πιπεριές με τυριά και ντομάτα! Να σας προτείνουμε σε αυτό το σημείο και την αυθεντική συνταγή για ιταλικό ζυμάρι πίτσας. Πραγματικά νόστιμη!

Υλικά:

7 πιπεριές κέρατο
2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
ρίγανη
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού τριμμένα τυριά (φέτα και γραβιέρα)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το «καπάκι» τους και με προσοχή, χωρίς να τις τραυματίσουμε, αφαιρούμε τα σπόρια.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.

Τις ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη και γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές.

Κλείνουμε τις γεμιστές πιπεριές με τα καπάκια τους για να μη φύγει το μίγμα καθώς θα ψήνεται και τις στρώνουμε στο πυρέξ.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι από πάνω και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα πάντα με την ένταση του φούρνου).

Καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο!

Νόστιμο, γρήγορο και άκρως καλοκαιρινό, οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα πιάτο που αρέσει πολύ και σε πολλούς.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τους δικούς σας εύκολα στον φούρνο γλιτώνοντας έτσι όλα τα αρνητικά του τηγανιού! Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα την τούρτα κατσαρόλας που θα την λατρέψετε!

Υλικά συνταγής:

12 μικρά μικρά κολοκυθάκια

6 Κριτσίνια με σουσαμι θρυμματισμένα στο μπλέντερ
2 αυγα ολόκληρα
1 χούφτα παρμεζάνα
Μισό ματσάκι μαιδανο
Μισό ματσάκι ανιθο
Μπόλικο δυόσμο
Μπόλικο βασιλικό
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
Λιγο αλεύρι

Διαδικασία

Ανακατεύεις ολα τα υλικά και πλαθεις μπαλάκια που τοποθετείς πανω σε λαδόκολλα σε ίσες αποστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 20 λεπτά απο την καθε πλευρά.

Το κολοκύθι χρειάζεται οταν θα το εχεις τριψει στην τρίφτη, να το βάλεις σε ενα σουρωτήρι καλα αλατισμενο και με κατι βαρύ να το πιέζει, ωστε να βγάλει τα υγρά του. Πριν το ανακατεύεις με τα αλλα υλικά, το στρίβεις λιγο λιγο στη χούφτα σου πολυ καλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share