Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο!

Η απόλυτη συνταγή!

25 Ιουλίου 2019 19:05
Καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο!

Νόστιμο, γρήγορο και άκρως καλοκαιρινό, οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα πιάτο που αρέσει πολύ και σε πολλούς.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τους δικούς σας εύκολα στον φούρνο γλιτώνοντας έτσι όλα τα αρνητικά του τηγανιού! Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα την τούρτα κατσαρόλας που θα την λατρέψετε!

Υλικά συνταγής:

12 μικρά μικρά κολοκυθάκια

6 Κριτσίνια με σουσαμι θρυμματισμένα στο μπλέντερ
2 αυγα ολόκληρα
1 χούφτα παρμεζάνα
Μισό ματσάκι μαιδανο
Μισό ματσάκι ανιθο
Μπόλικο δυόσμο
Μπόλικο βασιλικό
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
Λιγο αλεύρι

Διαδικασία

Ανακατεύεις ολα τα υλικά και πλαθεις μπαλάκια που τοποθετείς πανω σε λαδόκολλα σε ίσες αποστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 20 λεπτά απο την καθε πλευρά.

Το κολοκύθι χρειάζεται οταν θα το εχεις τριψει στην τρίφτη, να το βάλεις σε ενα σουρωτήρι καλα αλατισμενο και με κατι βαρύ να το πιέζει, ωστε να βγάλει τα υγρά του. Πριν το ανακατεύεις με τα αλλα υλικά, το στρίβεις λιγο λιγο στη χούφτα σου πολυ καλα.

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Η Στριφτή Τυρόπιτα παίρνει την ονομασία της από το σχήμα της. Το φύλλο συνήθως είναι χειροποίητο, τραγανό κι αφράτο, αλλά μπορεί να γίνει και με αγοραστό. Δείτε και την πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
250 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αβγά
αλάτι
πιπέρι
λιωμένο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Αρχικά, ξεκινάτε τη συνταγή για τυρόπιτα στριφτή αλείφοντας με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζετε σε βαθύ μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα κρούστας και με πινέλο αλείφετε ελαφρά το πρώτο φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη και κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολό.
Στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε στα κέντρο του ταψιού.
Αλείφετε με βούτυρο το δεύτερο φύλλο και αφού βάλετε τη γέμιση και το τυλίξετε σε ρολό, το βάζετε στο ταψί γύρω από το κεντρικό φύλλο.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Στη συνέχεια, αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμα βούτυρο και πασπαλίζετε εάν θέλετε με σουσάμι.
Την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρετε ζεστή κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share