Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Τέλειο γλυκό....

24 Ιουλίου 2019 13:51
Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα! Αυτό το γλυκό θα το λατρέψετε και φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό βρύσης
λαδόκολα
μερέντα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).
Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Σου αρέσουν τα μερεντο...γλυκά; Τότε δες και αυτή τη συνταγή

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.
Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.

Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα και μερέντα!

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα μπισκότα και μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου για να απολαύσετε το τέλειο γλύκισμα όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο Πτι Μπερ (225 γρ.)
1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα
4 αυγά
250 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. Μερέντα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας)
ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα [ή χρησιμοποιείστε ένα ταψάκι επενδεδυμένο με μεμβράνη].

Ζεσταίνετε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρετε και ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.

Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη Μερέντα και ανακατεύετε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.

Βάζετε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνετε μέσα στο τσέρκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η βάση. Με μια κουτάλα ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή.

Την απλώνετε και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, βουτηγμένα σε γάλα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.

Βάζετε τη τουρτίτσα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, ώστε να σφίξει τη κρέμα. Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κακάο (προαιρετικά) κόβετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share