Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Παγωτό παρφέ με πραλίνα!

Τέλειο!

21 Ιουλίου 2019 19:22
Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Παγωτό παρφέ με πραλίνα!

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για να «καταπολεμήσετε» τις ζεστές ημέρες απόμια συνταγή για ένα υπέροχο σπιτικό και εύκολο παγωτό!

Για το παγωτό παρφέ με πραλίνα θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏γάλα
50 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. ‏κρόκοι αυγών
2 κάψουλες ‏βανιλλίνη
50 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
10 γρ. ‏φύλλα ζελατίνας
100 γρ. ‏πραλίνα της αρεσκείας σας
450 γρ. ‏σαντιγί (κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη)

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να ζεσταθούν ελαφρώς.

Προσθέτετε μέσα στην λεκάνη τους κρόκους των αυγών, τα 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύετε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας φτάσουν περίπου τους 50 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τα τρόφιμα) τα ρίχνετε μέσα στα υλικά που βρίσκονται μέσα στην λεκάνη και ανακατεύετε με το σύρμα.

Επανατοποθετείτεε όλα τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με μια μαρίζ συνεχώς. Τοποθετείτε το θερμόμετρο για τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 82 C, αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας (που τα έχετε από πριν μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά). Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσουν.

Σουρώνετε όλο το μείγμα και προσθέτετε την πραλίνα. Ανακατεύετε με το σύρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Τέλος προσθέτετε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μίγματος.

Τοποθετείτε για 5 ώρες στην κατάψυξη. Σερβίρετε σε σκεύος της αρεσκείας μας.

Το τέλειο σπιτικό Frozen Yogurt!

Παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt… Όπως και αν το ονομάσουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ, δροσερό γλύκισμα για να απολαύσουμε ως το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο frozen yogurt, που δεν απαιτεί παγωτομηχανή και θα είναι έτοιμο για τη κατάψυξη σε μόνο 15 λ.

Υλικά συνταγής
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες λιπαρών
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα, χοτρο-σπασμένα (το καβούρδισμα είναι προτεινόμενο αλλά προαιρετικό)
200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα και βατόμουρα

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και το χτυπάτε, ανεβάζοντας σταδιακά τη ταχύτητα στη δυνατή, για 10-12 λ για να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού από τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω του δυνατού χτυπήματος.


Εν τω μεταξύ καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν καλά τα σπάζετε ελαφρώς στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη.

Ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι τα σπασμένα αμύγδαλα μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα) και με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, για 1-2 λ για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη μορφή του.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Το βγάζετε 10-15 λ περίπου περίπου, για να μαλακώσει ελαφρώς, πριν το σερβίρετε σε μπολ ή σε παγωτό χωνάκι.


Σημείωση: Ο συνδυασμός αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα (nuts & berries), βατόμουρα, είναι εξαιρετικός. Όμως εύκολα μπορείτε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνετε και άλλους συνδυασμούς της αρεσκείας σας με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νυφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και chips σοκολάτας, με γεμιστά ψιλοκομμένα μπισκότα με καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο και βερίκοκο… οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share