Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

21 Ιουλίου 2019 11:10
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή! Άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή είναι το τιραμισού χωρίς αυγά σε 10 λεπτά!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.

Το υγρό κέικ σοκολάτας που θα θέλετε να το φάτε όλο μόνοι σας!

Μια κλασική Γαλλική συνταγή για το υπέροχο “Moelleux au Chocolat Gateau“, ένα υπέροχο υγρό και πλούσιο σε γεύση σοκολάτας κέικ, πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Το Moelleux au Chocolat Gateau είναι ένα διάσημο κέικ στη Γαλλία που λόγω της εξαιρετικής γεύσης του και της υγρής υφής του έγινε διάσημο σε όλο το κόσμο.

Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) με λίγα και απλά υλικά παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για το κέικ “λάβα” με μόνη διαφορά ότι ψήνετε για λίγο περισσότερο χρόνο και έτσι το εσωτερικό του δεν είναι τόσο υγρό ώστε να “τρέχει” αλλά είναι πολύ υγρό και αισθάνεστε την υγρή υφή του στο στόμα σας.

Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη δίνοντάς του ένα όμορφο σχήμα με το τρόπο που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ή με άλλο τρόπο και σχήμα επιλογής σας. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής
4 αυγά
200 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας), κομμένη σε μικρά κομματάκια
150 γρ. (2/3 φλ.) βούτυρο ανάλατο, κρύο κομμένο σε κομμάτια (+ λίγο επιπλέον βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
135 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share