Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό sandwich, έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Είναι πραγματικά πανεύκολο!

19 Ιουλίου 2019 18:55
Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό sandwich, έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού και το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Για αυτό και εγώ σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για παγωτό sandwich. Η συνταγή έχει λίγα υλικά και απαιτεί μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να την φτιάξεις. Δείτε την συνταγή που σας προτείνουμε!

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις παγωτάκι για να κερνάς φίλους και συγγενείς όταν έρχονται για καφέ. Δες επίσης την συνταγή για υπέροχη & σπιτική γρανίτα σε μόλις 5 λεπτά!


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Συνταγή

2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 εβαπορέ γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Βήμα 1:

Σε ένα μπολ ρίξε το μόρφατ, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια και ανακάτεψε τα όλα μαζί καλά. Για να χτυπηθεί καλά το μείγμα θα χρειαστείς περίπου ένα καλό 5λεπτο, μιας και το μόρφατ και το ζαχαρούχο είναι σχετικά πηχτά. Προσωπικά ρίχνω σταδιακά το ζαχαρούχο γιατί μου φαίνεται ότι ανακατεύεται καλύτερα το μείγμα.

Tip: Αν βρεις και εκχύλισμα βανίλιας ακόμα καλύτερα, θα δώσει ένταση στην γεύση!

Βήμα 2:

Σε ένα ταψί ή τάπερ ξεκίνα να στρώνεις τα πτι-μπερ. Αφού καλύψεις τον πάτο ρίξε από πάνω όλο το μείγμα. Άπλωσε το καλύψει καλά όλα τα σημεία και έπειτα ξαναστρώσε πτι-μπερ μέχρι να καλυφθεί το μείγμα.

Εκτέλεση:

Βήμα 1:

Σε ένα μπολ ρίξε το μόρφατ, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια και ανακάτεψε τα όλα μαζί καλά. Για να χτυπηθεί καλά το μείγμα θα χρειαστείς περίπου ένα καλό 5λεπτο, μιας και το μόρφατ και το ζαχαρούχο είναι σχετικά πηχτά. Προσωπικά ρίχνω σταδιακά το ζαχαρούχο γιατί μου φαίνεται ότι ανακατεύεται καλύτερα το μείγμα.

Tip: Αν βρεις και εκχύλισμα βανίλιας ακόμα καλύτερα, θα δώσει ένταση στην γεύση!

Βήμα 2:

Σε ένα ταψί ή τάπερ ξεκίνα να στρώνεις τα πτι-μπερ. Αφού καλύψεις τον πάτο ρίξε από πάνω όλο το μείγμα. Άπλωσε το καλύψει καλά όλα τα σημεία και έπειτα ξαναστρώσε πτι-μπερ μέχρι να καλυφθεί το μείγμα.

Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!

Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, καλυμμένο με σοκολάτα. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για τη παρασκευή του, λίγη υπομονή για να παγώσει και να απολαύσετε εσείς και φίλοι οι σας!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
950 ml γάλα πλήρες
3 φακελάκια των 62 γρ. το ένα κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
230 γρ. (2 φλ. τσαγιού) σαντιγί [*]
2 πακέτα (των 225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας
¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρως
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κουβερτούρα σε νιφάδες για διακόσμηση (προαιρετικά)

Πεντανίστιμο Μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα και τη σκόνη από τα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αφήνετε τη κρέμα να “σταθεί” για 2 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα με απαλές, αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε καλά αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρέξ με διάσταση βάσης 22×32 εκ. Στρώνετε στη βάση του πυρέξ μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα στιγμής με τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά τις στρώσεις με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως, το βούτυρο η ζάχαρη και οι σταγόνες σοκολάτας, ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια ρευστή, λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε 2-3 λ να σταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ρευστό σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό σας και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει και σφίξει καλά. Διακοσμείτε το γλυκό σας με νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share