Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η καλύτερη συνταγή για χούμους με ταχίνι!

Θα γίνει η αγαπημένη σας!

18 Ιουλίου 2019 15:51
Η καλύτερη συνταγή για χούμους με ταχίνι!

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την καλύτερη συνταγή για χούμους με ταχίνι που θα γίνει η αγαπημένη σας! Αν είστε λάτρης και θέλετε κάθε μέρα να τρώτε ταχίνι τότε σας βρήκαμε την καλύτερη επιλογή! Αν θέλετε όμως να ξεκινάει η μέρα σας γεμάτη ενέργεια σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή με μπανάνες και βρώμη!

Υλικά:

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα ή σε κονσέρβα
3 κ.σ. ταχίνι


χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 - 1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. νερό
μία πρέζα πάπρικα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε αυτή την συνταγή για χούμους, ξεκινήστε προσθέτοντας το ταχίνι και τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει πηχτό και ανοιχτόχρωμο. Μετά προσθέστε τα ρεβίθια. Χτυπήστε μέχρι τα ρεβίθια να λιώσουν.

Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και σιγά σιγά βάλτε και το ελαιόλαδο ενόσω χτυπάτε με το μπλέντερ, όπως και όταν ετοιμάζετε μαγιονέζα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι το ελαιόλαδο να έχει απορροφηθεί πλήρως και το χούμους να είναι λείο ή πιο σφιχτό αναλόγως της προτιμήσεως σας.

Προσθέστε το αλάτι και το κύμινο και 1-2 κ.σ. νερό αν το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ σφιχτό. Χτυπήστε το για 1 ακόμα λεπτό και είναι έτοιμο!

Η πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!

Μοιάζει με την μουσούντα, και επειδή η μουσούντα είναι παραδοσιακή πίτα προτίμησα να της δώσω ένα απλό αληθινό όνομα της «ψευτοσπανακόπιτας» αυτής γιατί και εύκολη είναι και φύλλο δεν έχει αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικά νόστιμη! Να σας θυμίσουμε και την τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο!

Υλικά:

600 gr. φυλλα σπανάκι
1 μικρό ματσάκι άνηθο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 gr. τυρί φέτα
3 μεγάλα αυγά
250 ml. γάλα εβαπορέ
200 ml. νερό
100 gr. βούτυρο
3½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Επιπλέον θα Χρειαστείτε
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Πλένουμε καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.

Το βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε αλάτι.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι να μαραθεί και το βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 3 αυγά με το γάλα και το νερό,προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και λίγο αλάτι,προσεκτικά γιατί η φέτα θα βγάλει αλμύρα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο(όχι ζεστό).
Πρέπει να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό,οπότε ανάλογα άν χρειάζετε προσθέτουμε νερό ή αλεύρι.
Τέλος αναμειγνύουμε στον χυλό την φέτα θρυμματισμένη.
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Στρώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα.
Χτυπάμε το 1 αυγό με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και απλώνουμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 180°C.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share