Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολο πρωινό με μπανάνες και βρώμη!

Η πιο θρεπτική συνταγή για να ξεκινήσει η μέρα σας!

17 Ιουλίου 2019 19:27
Εύκολο πρωινό με μπανάνες και βρώμη!

Τα πρωινά μας γεύματα πρέπει να είναι δυναμωτικά, ιδιαίτερα και χορταστικά! Το Athensmagazine.gr σας βρήκε το πιο θρεπτικό πρωινό που μπορείτε να έχετε! Για μεσημεριανό σας προτείνουμε σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!

Υλικά συνταγής:

120 γραμμ. νιφάδες βρώμης
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο


¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γραμμ. φρέσκο γάλα
150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ώριμες μπανάνες, χωρισμένες σε 3 κομμάτια
λίγα ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
λίγη καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα
1 μπανάνα σε ροδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τη βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε βάζο που κλείνει με καπάκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.

Παίρνουμε τα ⅔ από κάθε μπανάνα και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα στο βάζο.

Το υπόλοιπο ⅓ από κάθε μπανάνα το κόβουμε σε ροδέλες και το προσθέτουμε και αυτό στο βάζο.

Τοποθετούμε το καπάκι και ανακινούμε ζωηρά, να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Κατόπιν τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο.

Την επόμενη ημέρα μοιράζουμε το μίγμα σε 3 μπολ και σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη μπανάνα ακόμα και την καστανή ζάχαρη.

Αυτό είναι το λάθος που όλοι κάνουμε τόσα χρόνια στο τηγάνισμα της πατάτας! Η λεπτομέρεια που τα ανατρέπει όλα!

Θα μάθουμε πως να τηγανίζουμε (αν και δεν το προτιμούμε για λόγους διατροφής) πατάτες. Αν σας φαίνεται πανεύκολο και τώρα ενδεχομένως να έχετε σκάσει στα γέλια, μην το κοροϊδεύετε καθόλου γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τηγάνι ενώ η ενασχόληση τους με την κουζίνα ήταν συχνή. Αυτό είναι το λάθος που όλοι κάνουμε τόσα χρόνια στο τηγάνισμα της πατάτας!

Το λάδι που καίει και πιτσιλάει είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτική είναι και η πατάτα κατά το ξεφλούδισμα της καθώς για ΄μας τις ψιλοάχρηστες νοικοκυρές θα πρέπει να καθαριστεί το φύλλο με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια προκειμένου να μείνει και λίγη πατάτα για φάγωμα και να μην πεταχτεί όλη μαζί με τις φλούδες. Διαβάστε ακόμα πως μπορείτε να συνοδεύσετε τις τηγανητές σας πατάτες με λαχταριστό τηγανητό κοτόπουλο!

loading…

Το λάδι λοιπόν στην κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τον όγκο των πατατών που θα ρίξετε μέσα. Δηλαδή να καλύπτονται όλες οι πατάτες σας, έτσι θα μάθετε σιγά σιγά να το υπολογίζετε.

Tip:

Τις πατάτες να τις κόβετε σε λεπτές φέτες σαν τα πατατάκια. Γίνονται τραγανιστές και νοστιμότατες. Επίσης, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να μη στάζουν λάδι όταν τις τρώτε. Σερβίρετε τις με αλάτι και ρίγανη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share