Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο εύκολη συνταγή για light burger!

Τα πιο νόστιμα!

16 Ιουλίου 2019 21:55
Η πιο εύκολη συνταγή για light burger!

Ποιος σας είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger χωρίς ενοχές; Κι όμως εάν φτιάξετε την παρακάτω συνταγή το όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα. Άλλη μια επιλογή είναι το μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών!

Υλικά

300 γραμμάρια πατάτες
250 γραμμάρια κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​σπανάκι
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε τη φλούδα και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το σπανάκι ανάλογα με το αν έχουμε επιλέξει κατεψυγμένο ή φρέσκο και όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε το επιπλέον νερό. Ανακατεύουμε τον πουρέ με την παρμεζάνα, το σπανάκι και το αυγό και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Πλάθουμε το μίγμα και φτιάχνετε πολλά μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Παίρνουμε τα ψωμάκια και φτιάχνουμε το burger προσθέτοντας ντομάτα και μαρούλι.

Υγιεινό burger για παιδιά!

Τα παιδιά έχουν αδυναμία στο fast food και τρελαίνονται για μπέργκερ. Ιδού η πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή τους.

Υλικά

Για τα μπέργκερ

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
50ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
4 ψωμάκια για μπέργκερ
αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο
λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι.

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές! (Video)

Οι τηγανητές πατάτες έχουν την γεύση, οι πατάτες φούρνου όμως είναι πιο υγιεινές. Τι θα κάνουμε όταν θέλουμε και τα δύο; Το Athensmagazine.gr έχει την λύση με μια φοβερή συνταγή!

Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Υλικά

1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.

2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου).

3. Με ένα μεγάλο τρυπητό κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε γενναιόδωρα και σερβίρετε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share