Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανεύκολη και αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα!

Η πιο εύκολη συνταγή!

16 Ιουλίου 2019 18:45
Πανεύκολη και αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα!

Μια πανάλαφρη νόστιμη πίτα με μακαρόνια και τυρί φέτα.

Μια πολύ απλή συνταγή, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, για μια ωραία, χορταστική πίτα για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

400 γρ. μακαρόνια Νο.5
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
400-450 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αρκετά αλ τέντε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.

Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα περιχύνουμε με το 1 λίτρο γάλα.
Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μακαρονιών και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράσουμε τα επάνω φύλλα μόνο.

Ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στο κάτω ράφι, στις αντιστάσεις για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά και ροδίσουν και τα κάτω και τα επάνω φύλλα.

Απλή και πεντανόστιμη Καλοκαιρινή πίτα με λαχανικά!

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα μιας νοικοκυράς είναι όταν φρούτα και λαχανικά έχουν αρχίσει και ωριμάζουν στο ψυγείο αρκετά και δε θέλει να τα πετάξει… Άλλη μια εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα που σας σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πιο κάτω θα φτιάξουμε μια ελαφριά και εύκολη πίτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Υλικά:

Χυλός από αλεύρι ( χυλός τύπου λουκουμάδων )

3 – 3 1/2 κούπες αλεύρι

1 κ.σ. Μαγιά

Νερό, αλάτι, ζάχαρη

Γέμιση

2-3 καρότα τριμμένα

2-3 κολοκυθάκια τριμμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη

1 πιπεριά πράσινη τριμμένη

1 πιπεριά πορτοκαλί τριμμένη

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

λάδι

αλάτι, πιπέρι, παπαρουνόσπορο

Τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά )

Εκτέλεση:

Λαδώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζω το χυλό ως εξής:Ρίχνω το αλεύρι και τη μαγιά ( την οποία έχω λιώσει σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη ). Προσθέτω σταδιακά χλιαρό και λίγο αλάτι, σε τέτοια ποσότητα ώστε στο τέλος να έχω ένα πηχτό χυλό όπως αυτόν για λουκουμάδες. Αφήνω τη λεκάνη με το χυλό να .

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελάχιστο λάδι και όλα τα λαχανικά τριμμένα και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και παπαρουνόσπορο.

Στη συνέχεια στο ταψί που έχω λαδώσει ρίχνω τα 2/3 του χυλού και απλώνω ομοιόμορφα να πάει παντού. Από πάνω καλύπτω με το μίγμα λαχανικών. Στο τέλος ολοκληρώνω την πίτα μου ρίχνωντας τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τα λαχανικά σε τυχαία σημεία του ταψιού. Ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Η πίτα σερβίρεται κρύα με συνοδεία σαλάτας εποχής.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share