Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Μακαρόνια με κιμά μια κλασική συνταγή!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει αυτό το φαγητό!

16 Ιουλίου 2019 16:04
Μακαρόνια με κιμά μια κλασική συνταγή!

Το Athensmagazine.gr βρίσκει τις καλύτερες συνταγές που λατρεύουν όλοι! Αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε την πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με κιμά! Αν τώρα θέλετε κάτι γλυκό σας προτείνουμε μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα!

Υλικά:

1 πακέτο ή 500 γραμ. μακαρόνια Νο5 ή Νο6
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 1 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη

Συνταγή


Για τη σάλτσα κιμά

• 400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 200 γραμ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ καρότο τριμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, στο μούλτι
• 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
• 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.

Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά: Σε χαμηλή, φαρδιά, (πλασοτέ) κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ περίπου, απλώνοντάς τον με την κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, το γάλα και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει τον κιμά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο. πασπαλίζουμε με καφαλοτύρι ή μυζήθρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα που έχεις δοκιμάσει!

Συνταγή σαλάτα

Τι καλύτερο από μια καλοκαιρινή σαλάτα τώρα που η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο; Θέλουμε να τρώμε ελαφριά και γι΄αυτό τα πιάτα μας είναι απλά και υγιεινά!
Δοκιμάσαμε μια συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα με πατάτες, κρεμμύδι, τουρσί, άνηθο και άλλα “πράσινα” υλικά!

Τι θα χρειαστείς για την καλοκαιρινή σαλάτα

905γρ μικρές, κόκκινες πατάτες
1 κουταλάκι αλάτι
2 καλαμπόκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί
1 κόκκινη πιπεριά
240γρ μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σέλινο
1/3 φλιτζάνι τουρσί
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φρέσκο κρεμμύδι
2 κουταλιές φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο


Πώς θα φτιάξεις την καλοκαιρινή σαλάτα;

Συνταγή
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Καλύπτουμε και αφήνουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά.

Μόλις, βράσει αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε αλάτι και καλαμπόκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Συνδυάζουμε δύο κουταλιές χυμό από τουρσί, μουστάρδα και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες μας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για περισσότερο από μισή ώρα.

Κόβουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τις άκρες και τους σπόρους. Κόβουμε το καλαμπόκι σε φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό τουρσί, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στο μπολ με τις πατάτες ρίχνουμε τα κομματάκι από την πιπεριά, το καλαμπόκι, το σέλινο, τουρσί, κρεμμύδι φρέσκο και κόκκινο, άνηθο και στο τέλος ρίχνουμε τη σως που φτιάξαμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε από πάνω σχοινόπρασο και απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού!

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και ρόδι

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share