Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα που έχεις δοκιμάσει!

Δοκιμάστε τη!

16 Ιουλίου 2019 14:49
Συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα που έχεις δοκιμάσει!

Τι καλύτερο από μια καλοκαιρινή σαλάτα τώρα που η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο; Θέλουμε να τρώμε ελαφριά και γι΄αυτό τα πιάτα μας είναι απλά και υγιεινά!
Δοκιμάσαμε μια συνταγή για την πιο καλοκαιρινή σαλάτα με πατάτες, κρεμμύδι, τουρσί, άνηθο και άλλα “πράσινα” υλικά!


Τι θα χρειαστείς για την καλοκαιρινή σαλάτα;


905γρ μικρές, κόκκινες πατάτες
1 κουταλάκι αλάτι
2 καλαμπόκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί
1 κόκκινη πιπεριά
240γρ μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σέλινο
1/3 φλιτζάνι τουρσί
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φρέσκο κρεμμύδι
2 κουταλιές φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο


Πώς θα φτιάξεις την καλοκαιρινή σαλάτα;

Συνταγή
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Καλύπτουμε και αφήνουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά.

Μόλις, βράσει αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε αλάτι και καλαμπόκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Συνδυάζουμε δύο κουταλιές χυμό από τουρσί, μουστάρδα και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες μας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για περισσότερο από μισή ώρα.

Κόβουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τις άκρες και τους σπόρους. Κόβουμε το καλαμπόκι σε φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό τουρσί, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στο μπολ με τις πατάτες ρίχνουμε τα κομματάκι από την πιπεριά, το καλαμπόκι, το σέλινο, τουρσί, κρεμμύδι φρέσκο και κόκκινο, άνηθο και στο τέλος ρίχνουμε τη σως που φτιάξαμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε από πάνω σχοινόπρασο και απολαμβάνουμε.

Σαλάτα του Καίσαρα: Το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού!

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις διασημότερες σαλάτες στον κόσμο.

Εμπνευστής της σαλάτας ήταν ο Ιταλός chef, Caesar Cardini (1896 - 1956) ο οποίος μετανάστευσε στις Η.Π.Α. μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό. Ζούσε στο Σαν Ντιέγκο, αλλά εργαζόταν στην Τιχουάνα.

Το πιάτο έγινε πολύ διάσημο στην Τιχουάνα, ωστόσο συναντώνται πολλές παραλλαγές του ανά τον κόσμο και κορυφαίοι σεφ έχουν τροποποιήσει την συνταγή. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στην σαλάτα ήταν το μαρούλι ως βάση, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και κρουτόν και το ντρεσιγκ περιείχε ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, ξύδι και κρόκο αυγού, η αντζούγια και το καλαμπόκι προστέθηκαν αργότερα.

Υλικά
2 καρδιές μαρουλιού
2 στήθη κοτόπουλου
1 λεμόνι
1½ σκελίδες σκόρδου



4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ντοματίνια
4 φέτες του τοστ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι σούπας σως για σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
25 γραμμάρια παρμεζάνας

Η συνταγή περιλαμβάνει και σαρδέλα, ωστόσο, αν θέλετε την προσθέτετε στη σαλάτα σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share